Român, răpit în Libia. MAE, mesaj de ultimă oră

StiriDiaspora Team / 17 iul 2018, 15:11 Salveaza PDF Comentarii
MAE
MAE

MAE a făcut o serie de precizări importante privind situaţia românului semnalat ca fiind răpit în Libia.

În contextul eforturilor susținute la nivelul MAE în sprijinul cetățeanului român semnalat ca fiind răpit pe teritoriul Libiei, MAE precizează că Celula de criză interinstituţională convocată de ministrul afacerilor externe și-a continuat activitatea. În cursul zilei de 16 iulie, a avut loc, la sediul MAE, o nouă reuniune destinată evaluării celor mai recente informații privind situația cetăţeanului român.

"În cadrul reuniunii, reprezentanţii instituţiilor care fac parte din Celula de criză au analizat diverse scenarii de evoluţie a cazului și acţiunile posibile pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român. Conform instrucțiunilor transmise de Celula de criză, Ambasada României în Libia, relocată la Tunis, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile centrale și locale libiene pentru soluționarea cazului. Totodată, a fost solicitat sprijinul partenerilor internaţionali ai României", transmite MAE.

"Precizăm că Celula de criză îşi continuă în mod susținut activitatea şi colaborează, în continuare, cu partenerii internaţionali ai României. În același context, în dimineața zilei de 17 iulie 2018 conducerea MAE a avut o întrevedere cu Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Libiei la București, pentru coordonarea demersurilor de soluționare a situației. De asemenea, Celula de criză este în permanență în contact cu reprezentanții companiei angajatoare și cu familia cetățeanului român", precizează sursa citată.

"Dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia, Celula de criză interinstituţională reiterează recomandarea ca abordarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia. Subliniem faptul că, pentru Libia, Ministerul Afacerilor Externe a instituit, încă din anul 2015, nivelul maxim de alertă: Pericol major - Părăsiți imediat zona sau țara!", mai transmite MAE.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy