Român, prins la frontieră, după ce a falsificat un test PCR pentru a nu sta în carantină

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Poliţiştii de frontieră din Galați efectuează cercetări asupra unui bărbat, cu dublă cetăţenie, din România şi Republica Moldova, care a prezentat un test negativ pentru infecţia cu virusul SARS-Cov-2, fals, pentru a nu sta în carantină.

 

Potrivit Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Galaţi rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în România, scrie Agerpres. Bărbatul conducea un ansamblu rutier, format dintr-un cap tractor şi o remorcă, înmatriculat în Cehia, acesta având dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, în vârstă de 35 de ani.

Astfel, la controlul de frontieră, acesta a prezentat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, un raport medical eliberat de o clinică din Republica Moldova. Documentul atesta că bărbatul deţine un rezultat negativ la testarea pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-Cov-2 prin metoda RT PCR.

Cu toate acestea, au existat suspiciuni cu privire la autenticitatea înscrisului, astfel că au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, în urma verificărilor, s-a constatat că documentul prezentat de bărbat este fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a modificat un raport medical obţinut la o dată anterioară cu scopul de a evita carantinarea.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, scrie Agerpres.

 

Trei români din Austria au recunoscut că au obținut certificate false de vaccinare în Vama Petea

 

În urmă cu o zi, trei români stabiliţi în Austria s-au prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a recunoaşte că au obţinut certificat digital european COVID din Vama Petea fără a se vaccina.

Cei trei români, care trăiesc în Austria, s-au prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a recunoaşte că au obţinut certificat digital european COVID din Vama Petea fără a se vaccina, au precizat, joi, 9 decembrie, pentru Agerpres, surse judiciare.

Astfel, potrivit sursei citate, cei trei români  şi-ar fi motivat decizia de a merge la DNA după ce au văzut că anchetatorii au reţinut mai multe persoane responsabile cu vaccinarea în centrul de vaccinare din Vama Petea, încheind cu procurorii anticorupţie acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

În urma încheierii acordurilor de recunoaștere, cei trei cetățeni vor primi pedepse cu suspendare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel