Român înjunghiat cu zeci de lovituri de cuțit în inimă de cel mai bun prieten din copilărie. Asasinul, dus la psihiatrie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 62 de ani este cercetat pentru că și-ar fi ucis cel mai bun prieten din copilărie, în vârstă de 57 de ani, dintr-o comună din Iași. Presupusul criminal a fost dus de anchetatori direct la Spitalul de Psihiatrie Socola, pentru a vedea dacă acesta a avut discernământ în momentul în care a săvârșit oribila faptă. 

Crimă oribilă, petrecută sâmbătă, 15 mai 2021, seara, în județul Iași! Un bărbat este suspectat că și-a ucis cel mai bun prieten! Victima a fost înjunghiată cu un cuțit de mai multe ori în inimă și nu a avut nicio șansă de a supraviețui! Criminalul a fost luat de polițiști și dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”, informează BZI.ro.

Sâmbătă, autoritățile ieșene au fost alertate printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 57 de ani, din localitatea Mânjești, comuna Mogoșești, județul Iași, a fost găsit într-o baltă de sânge. La scurt timp, la fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru victimă, Alexandru C., decât să declare decesul. De asemenea, oamenii legii au demarat de urgență ancheta și au ajuns la principalul suspect.

Suspectul de crimă, dus la Psihiatrie

 

Surse judiciare au afirmat că principalul suspect este Gavril A. (62 de ani). Oamenii legii l-au ridicat pe bărbat și l-au dus la audieri. Acolo, ieșeanul a recunoscut parțial comiterea faptei.

„Pe data de 15 mai 2021, în jurul orei 19:00, autoritățile au fost anunțate despre comiterea unei crime. Anchetatorii s-au deplasat la fața locului, unde au găsit victima. Bărbatul a fost declarat decedat, ca urmare a unei insuficiențe cardio-respiratorii acute, consecință a hemotoraxului drept masiv și hemopericardului (sânge acumulat în cavitatea pericardului), prin multiple plăgi înjunghiate, cu interesare pericardică și cardiacă. Victima a avut mai multe lovituri. Suspectul a fost identificat, dus la audieri, iar, mai apoi, a fost transportat la Institutul de Psihiatrie «Socola», pentru expertizare psihiatrică. La audieri, suspectul a recunoscut parțial comiterea faptei”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Român înjunghiat cu zeci de lovituri de cuțit în inimă de cel mai bun prieten din copilărie

 

Oamenii legii au adăugat că, sâmbătă după-amiază, cei doi vecini și prieteni din Mânzești, comuna Mogoșești, s-au întâlnit pentru a discuta și pentru a se cinsti cu câteva pahare cu alcool. La un moment dat, între cei doi au apărut unele disensiuni și, de aici, până la ceartă n-a fost decât un pas. Conform anchetatorilor ieșeni, la un moment dat, Gavril A. (62 de ani) a pus mâna pe un cuțit și a început să-l înjunghie în special în zona pieptului pe prietenul său din copilărie, Alexandru C. (57 de ani). De altfel, victima nici n-a apucat să se apere sau să riposteze în vreun fel, spun oamenii legii. 

„Din ce am înțeles eu, după ce au muncit pe câmp toată ziua, cel mai probabil au mai băut pe la vreun bar ceva. Cei doi erau cunoscuți în comunitate ca fiind persoane care consumau alcool. Agresorul era cunoscut ca fiind o persoană agresivă, dar nu credea nimeni că este în stare de așa ceva! Astfel, după ce au muncit și au băut împreună, victima a mers și a dormit acasă la agresor și, acolo, orice a fost posibil, având în vedere că erau sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat Rodica Roșu, primarul comunei Mogoșești, din județul Iași, citată de BZI.

Acum, urmează ca individul suspectat că și-a ucis prietenul din copilărie să fie expertizat psihiatric, iar dacă va fi găsit cu discernământ, acesta va fi propus pentru arestare preventivă, sub acuzația de omor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel