Român, închis în Franța pentru un șir de tâlhării extrem de violente: „E în regulă, sunt un animal, am înțeles"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Român, închis în Franța pentru un șir de tâlhării extrem de violente: „E în regulă, sunt un animal, am înțeles"
Român, închis în Franța pentru un șir de tâlhării extrem de violente: „E în regulă, sunt un animal, am înțeles"

Un român a fost recent condamnat la 5 ani de închisoare, în Franța, pentru jafuri cu violență în locuință. Hoțul suna mereu de două ori la sonerie, iar dacă proprietarul îi răspundea, spunea că era în căutarea unui medic sau al unui stomatolog. Însă portofoliul său infracțional este unul internațional și foarte variat.

Aceasta este o metodă de operare care a fost deja "dovedită" cel puțin o dată, în Elveția. Și pe care Raul T., un cetățean român în vârstă de 35 de ani, a folosit-o în mai 2015 la Fréjus, la domiciliul lui Claudine L, pentru care a fost condamnat recent.

Dându-se drept un străin care căuta un medic sau un dentist, hoțul avea întotdeauna grijă să sune de două ori la ușă. Prima dată suna ca să se asigure că proprietarul nu este acasă. A doua oară pentru a verifica, dacă cineva deschidea ușa, că răspundea întotdeauna aceeași persoană, o femeie în vârstă.

„Când suni de două ori, de multe ori răspunde a doua oară bărbatul casei", a explicat președintele tribunalului penal din Draguignan, Géraldine Garcia.   În schimb, dacă este aceeași femeie, este aproape sigur că nu mai este nimeni înăuntru...".

Român, închis în Franța pentru un șir de tâlhării extrem de violente

 

Dacă nimeni nu răspundea la interfon, Raul Talpas nu ezita să intre prin efracție. Pentru că nici măcar când a venit o proprietară nu l-a oprit o secundă!

„Pedigree-ul“ acuzatului este îngrijorător, având până acum de-a face cu justiția slovenă, după ce a petrecut timp în închisoare în Elveția, Austria, Marea Britanie... 

Claudine L. a trăit acest mod de lucru al făptașului într-un mod violent. După ce a răspuns unui "individ ciudat" care căuta indicații, pensionara s-a trezit, câteva minute mai târziu, față în față cu Raul T.. În loc să fugă, hoțul și-a lovit victima de 60 de ani în față și în stomac. La pământ, cu nasul spart, ea a văzut cum agresorul i-a smuls colierul, brățara, i-a luat 70 de euro și câteva bijuterii.

„E în regulă, sunt un animal, am înțeles"

 

Urmele ADN lăsate de Raul T. pe o geantă, o cutie de conserve și un tricou l-au făcut să fie detectat rapid. A fost emis un mandat internațional de percheziție și s-a stabilit că, între timp, spărgătorul român fusese arestat și încarcerat în Elveția. Sistemul judiciar austriac a fost cel care s-a ocupat de cazul său. Și acum Franța, la șase ani după fapte.

La bara tribunalului penal din Draguignan, fără avocat, Raul T. mărturisește fapta, dar minimalizează forța loviturilor. "Am lovit-o doar o dată sau de două ori, nu mai mult. Și mai ales nu lovituri de picior", spune el, renunțând sec la ajutorul traducătorului său. „Toate aceste urme trebuie să fi fost făcute când a căzut. Persoanele în vârstă se învinețesc mai repede..."

Claudine a primit opt zile de îngrijiri medicale și, chiar și după șase ani, este prea traumatizată pentru a participa la audiere. „Ne-a spus că ați strangulat-o, ați ținut-o la pământ", a spus președintele instanței, arătând fotografii cu rănile provocate. „Nu au fost doi pumni care să fi provocat toate astea!".

"E în regulă, sunt un animal, am înțeles", a afirmat zeflemitor inculpatul. „Este prima dată când fac acest lucru în Franța. Îmi pare rău, nu pot spune mai mult..."

Instanța a decis să îl trimită la închisoare pentru cinci ani. La finalul pedepsei, el va avea interdicție de a păși pe teritoriul francez timp de zece ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel