Român impresionat până la lacrimi de o italiancă: femeia i-a înapoiat pensia pe care o uitase la bancomat

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Român impresionat până la lacrimi de o italiancă: femeia i-a înapoiat pensia pe care o uitase la bancomat / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Român impresionat până la lacrimi de o italiancă: femeia i-a înapoiat pensia pe care o uitase la bancomat / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un gest de bunătate și onoare a impresionat un român din Torino, Italia, până la lacrimi. O tânără profesoară i-a returnat pensia pe care bărbatul o uitase la bancomat. 

Greta Landolfi, o profesoară de educație fizică în vârstă de 26 de ani, din Torino, a trăit un moment memorabil în timp ce se pregătea să retragă bani de la un bancomat local. În loc să găsească suma pe care o aștepta, a dat peste suma considerabilă, pe care cineva o uitase în fanta unde sunt eliberați banii. Însă femeia a ales să nu păstreze banii, ci să-i predea autorităților.

„Am făcut ceea ce am mai făcut de o mie de ori: m-am pus în locul acelui domn, ar fi putut fi bunicul meu. Sper ca gestul meu să servească pentru a le aminti și altora că a-i ajuta pe alții este cel mai frumos lucru care există.”, spune ea conform presei străine.

 

Românul a recompensat-o pe tânără pentru fapta ei bună

 

Pensia de 600 de euro aparținea unui bărbat de naționalitate română, în vârstă de 67 de ani, care, din neatenție, a părăsit bancomatul înainte de a-și lua banii. 

"Mi-am dat seama că m-am încurcat abia când am ajuns acasă", a recunoscut bărbatul în fața ofițerilor.

Gestul altruist al Gretei nu a trecut neobservat. Polițiștii au reușit să identifice pensionarul și să îi returneze suma uitată, iar acesta, profund emoționat, a lăsat un premiu de 50 de euro pentru femeia care i-a înapoiat banii.

Cu toate că Landolfi a primit suma ca recompensă, ea a hotărât să doneze banii pentru scopuri caritabile. 

„I-am mulțumit, dar nu vreau să-i păstrez: în zilele următoare mă voi întoarce la secția de poliție pentru ca ei să îmi indice o asociație căreia să îi pot dona în scop caritabil. Mai degrabă aș vrea să mă întâlnesc cu domnul pentru a-l saluta: nu ne-am văzut niciodată la față, nici măcar nu-i știu numele”, mai spune femeia.

Gestul tinerei nu a fost doar un act de onoare personală, ci și un exemplu pentru elevii săi și pentru toți cei care au auzit despre această întâmplare.

"Voi dona cei 50 de euro în scopuri caritabile", repetă femeia, "Chiar aș vrea să îl întâlnesc pe pensionar, ar fi frumos să mărturisim împreună, prin această mică poveste, că încă mai poți avea încredere în aproapele tău".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel