Român, implicat într-un accident mortal, în Franța: Colegul său, pasager într-o furgoneta a murit în urma unei coliziuni cu un camion

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Pasagerul unei furgonete a murit joi, 12 mai 2022, în jurul orei 22.00, într-un accident rutier produs pe A6, în apropiere de Saint-André-en-Terre-Plaine. Accidentul a avut loc în timp ce șoferul autovehiculului depășea un autovehicul de mare tonaj. În mașină se afla și un cetățean român.

Un cetățean turc, a cărui identitate și vârstă nu sunt încă cunoscute, a murit joi, 12 mai 2022, într-un accident rutier. Accidentul a avut loc la scurt timp după ora 22:00 pe autostrada A6, pe sensul Lyon-Paris, în apropiere de Saint-André-en-Terre-Plaine. Victima, care a murit pe loc, era pasagerul din față al unei dube Renault Trafic. Un vehicul al companiei.

Român, implicat într-un accident mortal, în Franța

 

La bord se aflau patru muncitori străini: un brazilian, un român, un bulgar și un turc. Toți erau angajați ai aceleiași companii de construcții din Haute-Savoie și călătoreau în interes de serviciu. Potrivit primelor elemente ale anchetei jandarmeriei, șoferul brazilian se angajase în depășirea unui camion de mare tonaj și a apreciat greșit distanța. Ca urmare, furgoneta a intrat în coliziune cu partea din spate a camionului.

Treisprezece pompieri au fost mobilizați la incident. Șoferul vehiculului a scăpat nevătămat din accident. La sosire, victima era blocată în habitaclu, iar un alt pasager era, de asemenea, blocat înăuntru. Cei doi pasageri din spate, care au suferit răni ușoare, au fost evacuați de serviciile de urgență la spitalul din Avallon pentru un control. 

Testele pentru depistarea alcoolului și a drogurilor efectuate asupra șoferului au fost negative. Potrivit informațiilor noastre, pasagerii din furgonetă purtau centura de siguranță, iar viteza vehiculului a fost estimată la 130 km/oră. 

Un român în vârstă de 35 de ani s-a spânzurat într-o închisoare de lângă Bordeaux, Franța. Cazul românului este al doilea de acest fel în mai puțin de o săptămână, iar sindicatele anunță ca motivul ar putea fi condițiile de viață din închisoare.

Românul s-a spânzurat în timp ce era în izolare

 

Un deținut român, în vârstă de 35 de ani, s-a spânzurat marți, 10 mai, în penitenciarul Gradignan de lângă Bordeaux. Potrivit publicației locale France 3, este a doua sinucidere în mai puțin de o săptămână, iar sindicatele denunță condițiile de viață din această unitate, mai ales supraaglomerarea, care este de 230% pentru secția de bărbați și 160% pentru cea de femei.

Potrivit sursei citate, victima s-a spânzurat în timp ce se afla în izolare, scăpând de supravegherea gardienilor. Deținutul decedat se afla în arest preventiv la Gradignan din 18 aprilie, așteptând judecata.

"Ne confruntăm cu o lipsă acută de personal, pe lângă supraaglomerarea penitenciarului care nu încetează să crească", a declarat France 3 Hubert Gratraud, secretarul local FO al penitenciarului din Gradignan. 

Sinuciderea deținutului român ar putea avea legătură cu condițiile grele de viață din închisoare. O anchetă pentru stabilirea cauzelor morții este deschisă parchetului din Bordeaux.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel