Român, evadat din închisoare. Bărbatul a fost dat în consemn la frontieră și este căutat de sute de polițiști

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Român, evadat din închisoare. Bărbatul a fost dat în consemn la frontieră și este căutat de sute de polițiști
Român, evadat din închisoare. Bărbatul a fost dat în consemn la frontieră și este căutat de sute de polițiști

Un bărbat care, joi seara, a evadat din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj a fost dat în consemn la frontieră. El este căutat de 800 de polițiști și de câini antrenați pentru misiuni de căutare.

Tânărul în vârstă de 23 de ani, a evadat seara trecută din Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Dolj, iar căutarea sa a continuat pe parcursul întregii nopți, fiind mobilizați peste 800 de polițiști de la toate structurile, anunță reprezentanții Poliției, potrivit Mediafax. De asemenea, tânărul a fost dat în urmărire națională și în consemn la fontiera de stat a României și au fost instituite filtre rutiere în tot judeţul Dolj.

Totodată, au fost organizate echipe de căutare în municipiul Craiova, în oraşul Filiaşi și în comunele Unirea şi Motăței. În activități sunt folosiți și câini de urmă. În plus, polițiștii au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere video în vederea stabilirii traseului pe care l-a urmat evadatul.

 

Dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare

 

Amintim că un bărbat de 23 de ani a evadat, ieri seara, 18 noiembrie, din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj. Tânărul are 1.77 metri înălţime, 65 kg, constituție atletică, faţă ovală, păr scurt şaten, ochi căprui, nebărbierit recent.

În momentul evadării deţinutul era îmbrăcat cu o geacă de culoare verde, prevăzută cu glugă, cu interior roşu, pantaloni închişi la culoare, iar în picioare avea încălţăminte de culoare închisă.

Bărbatul în vârstă de 23 de ani, fusese condamnat la executarea a 3 ani închisoare, pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt.

Polițiștii doljeni au întocmit un dosar penal în acest caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare, scrie Mediafax.

 

Evadarea unei românce, acuzată de crimă, zădărnicită de un taximetrist: Șoferul l-a recunoscut pe iubitul Elenei și a alertat poliția

 

Un caz asemănător de evadare, a avut loc și în Spania, unde un taximetrist l-a recunoscut pe deținutul asturian care a evadat din León, împreună cu iubita sa, o româncă închisă pentru 10 ani, acuzată de omor,  tâlhărie cu violență și falsificare de documente. Planurile lor de evadare au fost astfel zădărnicite.

Garda Civilă l-a prins pe Miguel Ángel Crespo și pe iubita sa, o româncă, pe calea râului Viacaba după ce a fost recunoscut de taximetristul care l-a dus din Villaviciosa la Viñón.

Totul a început pe marginea unei treceri de pietoni și a ajuns pe marginea unui râu. La 26 octombrie, bărbatul a profitat de trecerea unui camion de mari dimensiuni pentru a evada din închisoarea Mansilla de las Mulas din León. Evadarea, care a inclus furtul unei mașini, agresarea unui octogenar și o cursă cu taxiul care a fost începutul sfârșitului, s-a încheiat ieri la ora 17.15. Garda Civilă l-a prins pe Miguel Ángel Crespo, din Sierras, pe traseul râului Viacaba, în localitatea Vegapallia.

Potrivit unor surse oficiale, deținutul este supus procedurilor polițienești. Când ancheta va fi finalizată, acesta va fi adus în fața instanțelor de judecată și apoi trimis la închisoare.

Traseul a fost deja parcurs de prietena sa și de partenerul de evadare. Elena S., o româncă, în vârstă de 32 de ani, care locuiește în Pontevedra, și care a fost arestată sâmbătă, în timp ce mergea, împreună cu el, pe drumul de la Amandi la Villaviciosa. Crespo a reușit să fugă în fugă prin tufișuri, ea însă nu a făcut-o, iar Parchetul a cerut ca aceasta să fie trimisă la închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel