Român din Spania, condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea bătrânului pe care îl îngrijea. Bărbatul încerca să pună mâna pe moștenirea promisă

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un român stabilit în Spania de mai bine de 20 de ani, l-a omorât pe bătrânul pe care îl îngrijea pentru a intra în posesia moștenirii promise de către acesta. 

Un român în vârstă de 46 de ani a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea bătrânului italian pe care îl îngrijea. Bărbatul a decurs la acest gest pentru a intra în posesia  moștenirii pe care acesta i-a promis-o. 

Din relatările presei locale, se pare că incidentul a avut loc pe 4 august 2020, la domiciliul din Logroño a bătrânului în vârstă de 82 de ani. Cei doi luau cina, când îngrijitorul i-a administrat italianului o doză anormal de mare de medicament hipnotic, Noctamid, care l-a lăsat aproape inconștient. Într-o mișcare premeditată, românul a continuat să-i ofere bătrânului un lichid coroziv, acid sulfuric, cumpărat cu doar câteva ore înainte de la un magazin de instalații sanitare.

Românul a sunat la salvare anunțând că bătrânul a încercat să se sinucidă

 

Investigațiile au dezvăluit că, la scurt timp după ce bătrânul a fost expus la aceste substanțe toxice, îngrijitorul său a sunat la serviciile de urgență, pretinzând că acesta încercase să-și ia viața. Totuși, autoritățile au descoperit ulterior că acest incident nu a fost o sinucidere, ci o crimă planificată meticulos.

În timpul procesului desfășurat la Tribunalul Provincial La Rioja, îngrijitorul român a pledat nevinovat, însă probele aduse în fața instanței au contrazis cu fermitate afirmațiile sale. Autopsia victimei a confirmat că aceasta a fost supusă unei doze letale de medicament, urmată de ingerarea lichidului coroziv.

Citește și: Cum a reușit o româncă din Italia să manipuleze o bătrână să își vândă casa și să-i dea 400.000 de euro pentru ”copiii bolnavi”

De asemenea, sticla cu substanța corozivă a fost găsită închisă la locul incidentului, demonstrând că bătrânul nu ar fi putut să se sinucidă în mod deliberat. În plus, o scrisoare de adio furnizată de îngrijitorul român a fost respinsă de juriu, deoarece stilul și conținutul său nu corespundeau obiceiurilor și capacitatății lingvistice a bătrânului.

În cele din urmă, juriul l-a găsit vinovat pe îngrijitorul român pentru omor cu premeditare. Sentința pronunțată de instanță a inclus o pedeapsă de 22 de ani de închisoare, 10 ani de libertate supravegheată, precum și despăgubiri în valoare de 300.000 de euro pentru moștenitorii bătrânului.

Testamentul în care acesta era desemnat moștenitor a fost anulat, iar moștenirea a revenit familiei bătrânului.

------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel