Român de 38 de ani, arestat în Elveția după ce ar fi aruncat în aer două bancomate: Prejudiciu de aproape 275.000 de franci

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Parchetul General al Elveției a reținut un bărbat, de 38 de ani, acuzat că ar fi aruncat în aer două bancomate în regiunea Schaffhausen. Românul se află în arest.

Un român și un complice au aruncat în aer două bancomate în regiunea Schaffhausen. Pentru că au folosit explozibili, Parchetul General al Elveției investighează cazul. 

Un român de 38 de ani trebuie să răspundă în fața Procuraturii Generale a Elveției. El este acuzat că a aruncat în aer două bancomate în Wilchingen SH în februarie 2021 și în Buchberg SH în aprilie 2021. Potrivit BA, el nu a comis singur cele două infracțiuni. Cu toate acestea, complicii nu au putut fi găsiți încă, în ciuda unor investigații ample.

Prejudiciu de aproape 275.000 de franci



Deoarece cei doi infractori au vrut să pună mâna pe banii din bancomate cu ajutorul unor explozibili, investigația este de competența Procuraturii Generale a Elveției. În prima explozie, infractorii au furat 37.380 de franci și 8550 de euro. În cel de-al doilea atac din Buchberg, în aprilie, nu au reușit să obțină banii, deși au folosit materiale explozive.

Biroul Procurorului General al Elveției descrie impactul celor două explozii ca fiind "imens". Pagubele materiale sunt la fel de mari. Aceasta se ridică la un total de 274.500 de franci, potrivit publicației 20min.ch.

Polițiștii care au fost chemați la fața locului au descoperit că bancomatul fusese aruncat în aer, dar hoții plecaseră deja. "S-a auzit o bubuitură puternică", spun locuitorii. Departamentul de investigații penale al cantonului Schaffhausen investighează.

Român de 38 de ani, arestat în Elveția după ce ar fi aruncat în aer două bancomate 

 

Parchetul General este întotdeauna responsabilă pentru atacurile asupra bancomatelor, atunci când se folosesc explozibili. Și asta pentru că viața umană pusă în pericol de detonare. Urmărirea penală în toate celelalte cazuri - de exemplu, utilizarea gazului sau a unor instrumente precum ranga sau ferăstrăul circular - este responsabilitatea cantoanelor.

Potrivit actului de acuzare, prin detonarea explozibililor în ambele cazuri, inculpații au riscat cel puțin rănirea unor persoane și deteriorarea bunurilor altor persoane și au acționat cu intenție criminală.

Potrivit investigațiilor, încărcătura puternic explozivă ar fi putut provoca pagube materiale mult mai mari. Oamenii ar fi putut fi răniți de părți ale clădirii aruncate sau de fragmente de sticlă care au zburat.        

Acuzatul, de origine română, se află în arest preventiv de când a fost extrădat în Elveția. Odată cu depunerea rechizitoriului, Parchetul a solicitat arestul de siguranță pentru inculpat la instanța competentă pentru măsuri obligatorii. În ultimii doi-trei ani, s-a observat o creștere a numărului de cazuri în care bancomatele au fost sparte cu ajutorul unor explozibili. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel