Român de 16 ani care muncea la tăiat de lemne în Germania, mort într-un grav accident de muncă 

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român de 16 a murit în Germania, în timp ce se afla la muncă într-o pădure de lânga localitatea Steinach.

Un român în vârstă de doar 16 ani a murit în timpul lucrărilor forestiere în sudul Turingiei, într-o pădure de lângă Steinach. Potrivit politiei germane, anchetatorii iau în calcul un accident ca fiind cea mai probabilă ipoteză. Se pare că tânărul a fost lovit la cap în timpul doborârii unui copac. Terenul accidentat din zona exploatării a îngreunat salvarea românului. 

Cum este posibil ca un minor de 16 ani să lucreze la tăiat de lemne

 

Tragedia s-a petrecut vineri, în timpul lucrărilor de exploatare forestieră într-o pădure de lângă Steinach (districtul Sonneberg). Momentan, cauza exactă a decesului încă nu a fost stabilit. Totodată, nu a fost clarificată nici calitatea în care tânărul lucra la tăiat de lemne. Agenții de la poliția criminalistică face cercetări, potrivit publicației Thuringer Allgemeine.

Moartea tânărului este o tragedie teribilă, în contextul în care circumstanțele nu sunt încă foarte clare. Compania angajatoare este responsabilă pentru respectarea regulilor de siguranță a muncii.

Autoritățile urmează să stabilească dacă minorul avea dreptul să lucreze și s-au respectat prevederile legale speciale în ceea ce privește încadrarea în muncă a minorilor.

 

-------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel