Român, dat în urmărire internațională în Germania, prins de poliţişti în Vaslui

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român, dat în urmărire internaţională pentru o infracţiune pe care a comis-o în Germania, în luna august 2021, a fost depistat de poliţiştii vasluieni în comuna Micleşti, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

 

Bărbatul era dat în urmărire internaţională, fiind acuzat de o infracţiune pe care a comis-o în Germania, în vara anului trecut.

"Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Vaslui au căutat şi depistat în comuna Micleşti un bărbat în vârstă de 23 de ani, din localitatea Chirceşti.

Pe numele acestuia autorităţile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare-extrădare, bărbatul fiind căutat sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni contra vieţii, în luna august 2021", precizează un comunicat de presă transmis de IPJ Vaslui.

Astfel, în urma descoperiri, bărbatul a fost preluat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, pentru dispunerea măsurilor legale, scrie Agerpres.

 

Poliția, pe urmele românilor care sperie Europa cu metoda „ATM Jackpotting”. Cum funcționează 

 

Românii sunt tot mai căutați de autoritățile din Europa, după ce tot mai multe cazuri de furturi prin metoda „ATM Jackpotting” le dau bătăi de cap oamenilor legii. Cum era de aşteptat, românii sunt cap de afiş şi la acest capitol.

Un tânăr din Dâmboviţa, în vârstă de 21 de ani, dat în urmărire internaţională de Poliţia din Belgia, a fost prins în comuna Aninosasa de către poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale.  

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţişti de la Postul de Poliţie Aninoasa, au identificat, în localitatea Săteni, un bărbat de 21 de ani, urmărit internaţional. Pe numele lui, autorităţile judiciare din Belgia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea a două infracţiuni de tentativă de jackpotting, fiind spart un bancomat şi provocate pagube materiale considerabile”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.  

Bărbatul a fost prezentat Curţii de Apel Ploieşti, fiind arestat preventiv pentru 15 zile.  

Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, relatează Adevărul.

Metoda „ATM Jackpotting” presupune efectuarea unor găuri în bancomat pentru a ajunge la firele prin care aparatul este conectat la reţeaua bancară.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel