Român, condamnat la închisoare în Anglia pentru trafic de arme. Ionuț susține că nu știa ce cară în ghiozdan

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român a fost condamnat la închisoare, după ce a încercat să introducă ilegal arme în Marea Britanie. 

Un român, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat la patru ani de închisoare, după ce a încercat să introducă ilegal arme în Marea Britanie.

Potrivit Agenției Britanice de Combatere a Criminalității, oamenii legii au demarat o anchetă, după ce Ionuț Constantin Diaconu a fost oprit la Docurile de Est din Dover, pe 12 iulie 2021.

Bărbatul era pasager într-un camion condus de un alt român, Constantin Neacșu, în vârstă de 39 de ani, percheziționat și el de Forțele de Frontieră.

Trei pistoale ascunse într-o cutie de vin

 

Ofițerii au găsit trei pistoale cu gaz model Ekol Gediz, marcate ca Glock, ascunse într-o cutie de vin, în interiorul unui rucsac, pe patul șoferului.

Agenții au găsit, de asemenea, doi albanezi, ascunși în remorcă, care încercau să intre ilegal în Regatul Unit și peste 1.000 de pachete de țigări.

Ambii bărbați au fost arestați sub suspiciunea că au transportat arme de foc și au facilitat intrarea ilegală a unor persoane în Marea Britanie .

Diaconu le-a spus oamenilor legii că cineva l-a rugat să ia rucsacul și să-l ducă în Anglia, dar a susținut că nu s-a uitat înăuntru și nu a știut că ar conține ceva ilegal.

Prezent în fața instanței pe 28 februarie, Diaconu a pledat vinovat, fiind condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

El a primit încă patru luni de închisoare pentru contrabandă cu țigări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel