Român, condamnat în Italia la 7 ani de pușcărie. Este acuzat de jaf, sechestrare și violență

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un tânăr din municipiul Motru a fost reținut, după ce pe numele său a fost emis un mandat european de arestare preventivă  de către autoritățile judiciare din Italia.  Bărbatul are de executat o pedeapsă de 7 ani și 3 luni de închisoare, aplicată în noiembrie 2019 de către Tribunalul din Mantova, „pentru comiterea infracțiunilor de jaf, sechestrare de persoane, leziuni gravate și port de arme și obiecte apte de a răni". 

Potrivit mandatului european de arestare, la dată de 19.02.2015, Mihai Pavel, împreună cu alte persoane, „ar fi pătruns într-o locuința, unde ar fi lipsit de libertate o persoană, pe care a amenințat-o și bătut-o pentru a o deposeda de bunuri". Gorjeanul nu a fost de acord să fie predat autorităților judiciare din Italia, în vederea executării pedepsei. Acesta a motivat că nu are cine să-l viziteze la închisoare, având familia în România. 

La audieri, bărbatul a declarat că de 4 ani și jumătate locuiește cu forme legale în Anglia, are contract de muncă și casă închiriată pe numele său, în care stă cu partenera și cu cei doi copii. De asemenea, a spus că anterior a fost în Italia, unde a executat 8 luni de închisoare și a revenit în România pentru o perioada de aproximativ 1 an. Instanța a ajuns la concluzia că tânărul nu mai are legături atât de puternice cu țara de origine încât să se justifice refuzul de executare a mandatului european de arestare, scrie pandurul.ro.

Curtea de Apel Timișoara a dispus, pe data de 24 aprilie, executarea mandatului european de arestare emis de către autoritățile judiciare din talia, Parchetul Republicii de pe lângă Tribunalul din Mantova, în dosar nr. 484/2019 SIEP, pe numele persoanei solicitate Pavel Mihai. De asemenea, Curtea de Apel Timișoara a dispus predarea bărbatului către organele judiciare din Italia.  Românul are 26 de ani și este plecat în străinătate de mai bine de zece ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel