Român care trebuia să fie în carantină, găsit de jandarmi la păcănele

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un bărbat căruia i se aplicase măsura carantinării la domiciliu a fost depistat de jandarmi într-o sală de jocuri nepurtând mască şi a fost sancţionat cu o amendă cumulată de 6.000 de lei.

Într-un comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava, se arată că, în cadrul unei activităţi de verificare a persoanelor aflate în carantină la domiciliu, un bărbat în vârstă de 36 de ani din municipiul Suceava nu a fost găsit la domiciliul declarat, deşi s-a întors recent dintr-o ţară cu risc epidemiologic ridicat.

În urma verificărilor efectuate, la scurt timp, jandarmii l-au găsit pe acesta într-o sală de jocuri de noroc din apropiere şi nu purta mască de protecţie, deşi se afla într-un spaţiu închis.

Fiind întrebat despre motivul pentru care a părăsit locuinţa, tânărul le-a declarat jandarmilor că a mers până la farmacie şi i-a venit ideea de a se relaxa puţin la "păcănele".

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei şi cu amendă de 2.000 de lei pentru nepurtarea măştii de protecţie în spaţii închise. 

Românii amendați pentru că nu au completat formularul PLF, revoltați: "Foarte mulți au mers cu scandal și cu ceartă"

 

Românii stabiliți în Ungaria, dar care fac naveta pentru că lucrează în România, sunt revoltați pe autorități.

Câteva zeci de persoane au fost amendate pentru că nu au completat formularul digital obligatoriu pentru toți cei care se întorc din străinătate. Oamenii susțin că este absurd să li se ceară acest document și de două ori pe zi. Vor să conteste sancțiunile, pe care le consideră abuzive.

Sute de români stabiliți în Ungaria fac naveta zilnic în județul Bihor, unde au locurile de muncă. Formularul digital de localizare a devenit obligatoriu în decembrie pentru toți cei care intră în țară, indiferent dacă trec granița în ambele sensuri, de mai multe ori pe zi. Un român, de pildă, a primit deja trei amenzi.

„Le-am primit pe poștă. Ieri am sunat la DSP, am întrebat care-i treaba și a zis că foarte mulți au mers și la ei, și cu scandal și cu ceartă. A făcut amenzile și le-a trimis la oameni”, spune Marius Mateuț, lucrator transfrontalier, potrivit Știrile PRO TV.

„Am în jur de 30 de persoane în grupul meu, care au primit, deja una-doua-trei amenzi pentru formularul PLF. Angajații ezită să mai vină la servici. Pur și simplu sunt unii care iși iau zile de concediu medical”, susține Cristian Abrudan, reprezentant al protestatarilor.

„Problema cea mai mare cu PLF-ul este că nu s-au gândit la noi, special la transfrontalieri, cei care trecem cel mai des granița, unde ar putea să ne bage și am putea să trecem mai ușor”, spune Tunde Naky, reprezentanta contestatarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel