Român, arestat preventiv. A încercat să transporte 20 de sirieni fără documente

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
StiriDiaspora

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac - judeţul Arad au depistat, într-un autoturism, cinci cetăţeni din Siria şi Arabia Saudită, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Alţi doi tineri cetăţeni afgani, care au încercat să iasă ilegal din ţară, au fost depistaţi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici.

În data de 16.09.2020, în jurul orei 09.00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac - I.T.P.F. Oradea, în cooperare cu lucrători de poliţie din cadrul Poliţiei Nădlac, au desfăşurat o misiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. În urma acţiunii, la aproximativ 800 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, au fost depistate cinci persoane într-un autoturism, condus de un cetăţean român, în vârstă de 19 ani.

Întrucât persoanele în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportate la sediul sectorului. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei cinci bărbaţi sunt cetăţeni din Siria şi Arabia Saudită, cu vârste cuprinse între de 19 şi 25  de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pe jos, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoturismului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Şi poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici - I.T.P.F. Oradea au depistat şi reţinut, în zona de responsabilitate, doi tineri din Afganistan, unul în vârstă de 17 ani, respectiv 18 ani, care intenţionau să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge în vestul Europei. Şi în acest caz poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel