Român, arestat pentru tâlhărie, după ce i-a acordat "primul ajutor" unui consătean

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un bărbat din Gălănești, județul Suceava a fost lovit și apoi dus în casă, pe brate, chiar de agresor. Acesta din urmă a fost arestat preventiv. 

llie B. a fost reținut pentru 24 de ore și apoi adus în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Rădăuți a admis propunerea și a dispus arestarea inculpatului pentru 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, relatează Monitorul de Suceava. 

Luni, în jurul orei 17.30, bărbatul agresat a ieșit din casă pentru a da de mâncare câinelui unui vecin, plecat în străinătate. În timp ce venea spre casa, bărbatul a fost lovit in zona feței.

După ce a încasat câțiva pumni, victima a fost dusă în casă de către agresor, fapt confirmat, ulterior, și de un martor. Bărbatul lovit a reclamat că din casă, cel care i-a acordat "primul ajutor", i-a sustras suma de 200 de lei și un portofel în care mai avea aproximativ 60 de lei și acte.

Sesizați prin 112, polițiștii au început căutările ș l-au depistat pe suspect, Ilie B., de altfel recunoscut și de victimă. Asupra acestuia a fost găsit cardul de sănătate al persoanei victimei și o sumă de bani. Bărbatul agresat s-a ales cu un traumatism cranio-facial, după agresiune. 

Un alt român, care locuiește în Florența, Italia, a fost arestat, după ce a găsit un telefon.

 

Italia. Un român a găsit un telefon, dar când să îl returneze, s-a trezit arestat de polițiști: „Asta e, ai fost prost!“

 

Ioan, un muncitor român de 41 de ani, din Florența, a găsit un telefon pe jos. L-a luat, intenționând să îi caute proprietarul. Pentru că era blocat, a așteptat ca cineva să sune pe acel număr. Însă când a răspuns, s-a trezit că este acuzat de furt deși, spune el, voia doar să îl returneze.

S-a întâmplat luni dimineață, la Florența. Protagonistul episodului a fost Ioan, un zidar român de 41 de ani. El povestește ce s-a întâmplat: "Mă duceam la serviciu când am văzut un telefon mobil pe jos, în mijlocul străzii. Mi-am spus: 'Poate că o mașină va trece peste el și se va sparge. Dacă mi s-ar fi întâmplat mie, m-aș fi enervat'. Așa că l-am luat și l-am lăsat pornit, așteptând ca proprietarul să sune. M-a sunat câteva ore mai târziu, dar a venit cu poliția. M-a reclamat pentru furt și acum risc un proces“.

Primul apel vine după o oră, dar Ioan nu-l aude pentru că lucrează. La ora prânzului sună telefonul. Ioan răspunde, iar la celălalt capăt al firului este un tânăr din Florența, proprietarul telefonului. Ioan are încă telefonul lipit de ureche când iese din trattoria pentru a-l înapoia. "Dar imediat ce am ieșit afară, am văzut că erau doi polițiști cu el", spune el. "'Ăsta e el! E el!', a început să strige băiatul. Apoi a început să spună că i-am furat telefonul cu o seară înainte, într-un bar din Gavana, unde nici măcar nu fusesem", mai povestește românul.

Ioan a încercat să-i explice că a găsit telefonul pe jos, lângă stadion, dar nu a mai putut face nimic. "El tot striga. Chiar și polițiștii au încercat să se înțeleagă cu el, dar nimic. I-am spus: 'Dar crezi că dacă aș vrea să îl fur, l-aș păstra și ți-aș răspunde?'. Și atunci a spus lucrul care m-a durut cel mai tare: 'De fapt, ai fost prost'. Am greșit că nu m-am dus direct la poliție și nu am raportat găsirea telefonului, dar nu sunt un hoț. Și nu sunt prost. Sunt un florentin cinstit și aș vrea ca măcar acest lucru să fie recunoscut", a povestit Ioan pentru Corrierefiorentino.it.


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel