Român, arestat pe un aeroport din Germania: bărbatul, săltat de polițiști imediat ce a coborât din avion

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto: Ilustrativ/ Sursa: pexels.com
Foto: Ilustrativ/ Sursa: pexels.com

Un român care intenționa să intre în Germania prin Aeroportul Dortmund a ajuns în arest.

Incidentul s-a petrecut joi dimineața, în jurul orei 11.30, atunci un tânăr român, de 23 de ani, pasager într-un avion care venea din Târgu Mureș, s-a prezentat la controlul de frontieră. La controlul de frontieră, polițiștii germani au descoperit că pe numele românului fusese emis un mandat de arestare.

Din verificări au reieșit că Judecătoria Delmenhorst l-a condamnat pe cetățeanul român la o amendă de 50 de cote zilnice a câte 30 de euro fiecare pentru furt, comis în februarie 2023.

Bărbatul, care locuiește în Bremen, nu a plătit suma de 1.500 de euro (plus cheltuieli de procedură) și nici nu s-a predat la Poliție, așa cum prevede legea. Bărbatul condamnat putea să plătească amenda și astfel să evite să fie trimis într-o unitate de corecție. Însă nu a făcut-o, motiv pentru care a ajuns la închisoare.

În dimineața zilei de 23 decembrie, poliția federală a verificat un alt român pe aeroportul din Dortmund, pe numele căruia fusese emis un mandat de arestare.

 

Român, la un pas să fie arestat pe un aeroport în Germania: bărbatul a fost salvat de un prieten

 

Sâmbătă, în jurul orei 6.30, un român de 34 de ani s-a prezentat pe Aeroportul Dortmund pentru verificări pentru un zbor spre București/România. Le-a înmânat polițiștilor de frontieră cartea sa de identitate românească.

Cercetările au scos la iveală faptul că românul fusese dat în căutare de procuratura din Münster. În februarie 2023, Judecătoria Ahaus l-a condamnat pe român la o amendă de 45 de tarife zilnice a câte 50 de euro fiecare pentru conducere intenționată fără permis.

Întrucât românul nu a plătit încă suma cerută sau nici nu s-a predat pentru a face obiectul unor acuzații penale, procurorii au emis un mandat de arestare.

Ca să evită să ajungă la închisoare, românul a contactat un prieten, care a plătit, la secția de poliție federală suma solicitată de 2.680 de euro (inclusiv cheltuieli de procedură). În ultima secundă, românul  a reușit să evite șederea de 45 de zile într-o unitate de corecție și să-și continue călătoria spre casă.

Citește mai multe AICI.

-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel