Român, la un pas să fie arestat pe un aeroport în Germania: bărbatul a fost salvat de un prieten

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Român, la un pas să fie arestat pe un aeroport în Germania, bărbatul a fost salvat de un prieten. Sursa - Pexels
Român, la un pas să fie arestat pe un aeroport în Germania, bărbatul a fost salvat de un prieten. Sursa - Pexels

În dimineața zilei de 23 decembrie, poliția federală a verificat un român pe aeroportul din Dortmund, pe numele căruia fusese emis un mandat de arestare.

Sâmbătă, în jurul orei 6.30, un român de 34 de ani s-a prezentat pe Aeroportul Dortmund pentru verificări pentru un zbor spre București/România. Le-a înmânat polițiștilor de frontieră cartea sa de identitate românească.

Cercetările au scos la iveală faptul că românul fusese dat în căutare de procuratura din Münster. În februarie 2023, Judecătoria Ahaus l-a condamnat pe român la o amendă de 45 de tarife zilnice a câte 50 de euro fiecare pentru conducere intenționată fără permis.

Întrucât românul nu a plătit încă suma cerută sau nici nu s-a predat pentru a face obiectul unor acuzații penale, procurorii au emis un mandat de arestare.

Ca să evită să ajungă la închisoare, românul a contactat un prieten, care a plătit, la secția de poliție federală suma solicitată de 2.680 de euro (inclusiv cheltuieli de procedură). În ultima secundă, românul  a reușit să evite șederea de 45 de zile într-o unitate de corecție și să-și continue călătoria spre casă.

Alți doi români, căutați în baza unor mandate de arestare, au fost reținuți de polițiștii federali au reținut, marți, 12 decembrie. Cei doi erau pasageri într-un avion venit din România în Germania.

 

Doi români, reținuți pe un aeroport din Germania: cei doi au dat bani polițiștilor și au fost lăsați să plece

 

În timpul controlului efectuat asupra pasagerilor unui zbor din România, polițiștii de frontieră au depistat mai întâi, o româncă, de 30 de ani, pe numele căreia era emis un mandat de arestare pentru furt. Femeia a putut să plătească amenda cerută de 481 euro și apoi și-a continuat călătoria.

În același avion se afla un român de 52 de ani, care era căutat pentru obținerea de foloase prin fraudă. Nepotul bărbatului a putut plăti suma solicitată de 527,50 euro și acesta și-a continuat drumul. 

Citește mai multe AICI.

-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel