Român, condamnat în Austria, după ce a violat o femeie de 58 de ani 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Austria. Român, atacat și rănit cu o bâtă în fața unui bar. Prietenul lui a sunat la Crucea Roșie
Austria. Român, atacat și rănit cu o bâtă în fața unui bar. Prietenul lui a sunat la Crucea Roșie

Un român a primit 12 ani de închisoare după ce a violat o femeie  de 58 de ani, în Austria. 

Românul nu era singur, ci însoțit de un prieten italian. Italianul a primit aceeași pedeapsă, adică 12 ani de închisoare. Sentința a fost pronunțată de Tribunalul Regional din Viena 

Cei doi tineri, ambii în vârstă de 22 ani, au fost găsiți vinovați de viol și furt prin brutalitate. Victima a fost o femeie de 58 de ani din Viena, iar fapta s-a petrecut în noaptea de Crăciun din 2023.

Victima se îndrepta spre casă de la o petrecere de Crăciun când a fost atacată de cei doi bărbați lângă gara Floridsdorf. A fost târâtă în tufișuri, unde un făptuitor a lovit-o în față de cel puțin zece ori, în timp ce celălalt a violat-o.

Un trecător nu a sunat la 112 pentru că "nu avea credit"

 

Apoi i-au furat geanta și au lăsat-o grav rănită. În mod incredibil un trecător care a găsit-o pe femeia care sângera și era tulburată a refuzat să o ajute, pe motiv că nu avea credit pentru telefonul mobil.

În cele din urmă un trecător care se afla la plimbare cu câinele a văzut-o, a alertat poliția și a avut grijă de victimă până la sosirea autorităților. Infractorii au fost găsiți și arestați grație cartelei SIM de pe telefonul mobil al victimei.

În instanță, și-au minimizat acțiunile și s-au învinovățit reciproc. Cu toate acestea, probele ADN au reprezentat dovezi de necontestat. Instanța nu a avut nicio îndoială cu privire la viol și jaf.

„Nivelul incredibil și inutil de violență a fost șocant", a spus judecătorul. Faptul că o parte din pradă a fost recuperată și italianul a mărturisit faptele au fost văzuți ca factori atenuanți. El a acceptat verdictul după ce și-a consultat avocatul.

Românul, în schimb, a cerut timp să se gândească dacă va face recurs. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel