Român arestat în Argentina. Urmărit internațional, 5 delicte majore

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Autorităţile din Argentina au reţinut doi bărbaţi pe numele cărora erau emise mandate internaţionale, unul fiind de origine română.

Prefectura Navală argentiniană a reţinut doi indivizi - unul fiind un bărbat de origine română în vârstă de 32 de ani - pe numele cărora erau emise mandate de arestare internaţionale, au informat sâmbătă surse oficiale.

Bărbatul de origine română a fost detectat cu ajutorul Direcţiei Naţionale pentru Migraţii. El încerca să intre în Argentina prin punctul de trecere internaţional Puerto Iguazú - în partea argentiniană - şi punctul de trecere Puerto Tres Fronteras situat în Paraguay. Pe numele lui exista un ordin de captură internaţional emis de Interpol pentru delicte precum spălare de bani, delicte privind înalta tehnologie, fraudă financiară, falsificare şi organizaţie ilicită în România.

Cel de-al doilea bărbat, a cărui naţionalitate nu a fost dezvăluită, era căutat pentru trafic de droguri. Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Prefectură, angajaţi ai Prefecturii Navale, cu ajutorul Ministerului Securităţii argentiniene, au acţionat în provinciile Misiones şi Corrientes, în nordul Argentinei şi la frontierele cu Paraguay şi Brazilia.

'Consolidăm prezenţa statului în zonele strategice. Unul dintre obiectivele noastre mai importante este ca toţi cei care comit infracţiuni să-şi asume responsabilitatea în faţa justiţiei', a declarat ministrul securităţii, Patricia Bullrich.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel