Român abuzat în New Mexico. Drepturi încălcate în tabăra de imigranți

Bianca Ştefan |
Data actualizării: | Data publicării:

CEO-ul român al unei companii din New Mexico, Dumitru Popescu, CEO al ARCA Space Corporation, a fost acuzat în mod fals și a fost arestat în octombrie 2017 sub acuzații de fraudă și deturnare de fonduri. Astăzi, Dumitru Popescu se află într-o tabără de imigranți, unde așteaptă să fie trimis în Europa fără să știe momentul în care se va întâmpla acest lucru. 

Fără dovezi solide care să susțină aceste acuzații, Divizia de Valori Mobiliare din New Mexico l-a arestat pe Dumitru Popescu, CEO al ARCA Space Corporation. Popescu a petrecut o lună de închisoare înainte de a fi eliberat pe cauțiune. 

Când Dumitru a fost eliberat, un agent de la Imigrații și Executare vamală, un Departament al Valorilor Mobiliare, care a participat la interviurile de investigație ale statului, l-a hărțuit pe Dumitru și pe familia lui, spunându-i că el "nu există", că "îl deține" că "ARCA nu există" și că ar trebui să "vândă compania lui Michael". Agentul le-a spus lui Popescu și familiei sale că sunt niște "țigani", i-a ridicat pașaportul și i-a anulat viza de afaceri curentă. 

Dumitru a petrecut următoarele 6 luni într-o bătălie legală cu statul New Mexico, pe care a câștigat-o în cea de-a doua audiere a Marelui Juriu. Procurorul a renunțat apoi la toate acuzațiile. În acest moment, Dumitru a început imediat să-și restabilească statutul legal în SUA. Mai degrabă decât să accepte Victoria lui Dumitru, agentul DHS i-a eliberat pașaportului lui Dumitru, acționând ca și cum nu l-ar fi găsit, și l-a luat în custodie pe 18 mai, doar o săptămână mai târziu, pe motiv că Dumitru nu mai era în SUA în mod legal.

Agentul DHS l-a descurajat în repetate rânduri pe Dumitru să obțină ajutor din partea avocaților în ultimele 6 luni, spunându-i lui Dumitru că știe mai bine legea decât avocații și că niciun avocat nu-l poate ajuta.

Dumitru Popescu, dus în tabără de imigranți

Dumitru Popescu a fost dus într-o tabără de imigranți din El Paso, așteptând să fie trimis în Europa fără dată de eliberare. Agentul DHS i-a negat dreptul de a fi reprezentat de un avocat, spunându-i că nu are niciun drept. Noul avocat a încercat să contacteze centrul de imigranți, dar lui i s-a refuzat accesul la Dumitru.

Expertul în imigrație al lui Dumitru lucrează cu sârguință pentru a ajusta statutul lui Dumitru și să îl elibereze din tabăra de imigranți, însă costul estimat va fi de aproximativ 15.000 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel