Român, extrădat în Anglia: Trimis în judecată după ce vameșii i-au controlat duba. Venea din Olanda cu 17 bărbați, femei și copii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

România a extrădat în Regatul Unit un cetăţean, în vârstă de 54 de ani, pentru a fi judecat pentru presupusa sa implicare în traficul de persoane din Olanda.

Vasile C. s-a prezentat miercuri în fața unui judecător din Westminster, Anglia, care a hotărât că va fi reținut în așteptarea procesului împotriva lui și a 15 co-inculpați în cartierul Croydon din sudul Londrei, în ianuarie.

Poliția română l-a arestat luna trecută pe român în orașul Ploiești. Un mandat european de arestare a fost emis împotriva lui după ce nu s-a prezentat la o audiere la Croydon în iunie, relatează agenția britanică National Crime Agency (NCA). Românul, care locuia anterior în Hounslow, în sud-vestul Londrei Mari, a fost eliberat pe cauțiune cu nouă luni mai devreme, în urma unei arestări pentru conspirație pentru a facilita imigrația ilegală. Vasile a fost prins pe aeroportul Luton din Londra chiar înainte să ia un zbor spre București.

 

„Am reușit să-l localizăm pe român și să ne asigurăm că se întoarce în Marea Britanie”

 

Arestarea românului a rezultat în urma unei investigații privind introducerea ilegală de 17 bărbați, femei și copii din Afganistan din Țările de Jos în Regatul Unit. Aceștia au fost interceptați în Olanda în iunie 2019 într-o dubă Mercedes cu înmatriculare britanică.

Migranții, printre care cinci copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani și o femeie însărcinată, au fost ascunși în compartimente speciale din lemn, în spatele unei încărcături de anvelope auto. Afganii s-au îmbarcat lângă Breda și urmau să fie introduși ilegal peste Canal de la Hoek van Holland cu feribotul. Poliția olandeză a oprit duba pe drum într-o operațiune coordonată în colaborare cu ANC.

Se spune că Vasile a colaborat cu alții pentru a organiza contrabanda de oameni. Arestarea sa, potrivit șefei de investigație al NCA, Chris Hill, dovedește „întinderea internațională” a agenției anti-criminalitate. „Lucrând cu partenerii din România, am reușit să-l localizăm pe român și să ne asigurăm că se întoarce în Marea Britanie pentru a fi în fața instanței”, a spus ea într-un comunicat.

Potrivit acestuia, doi coinculpați au făcut deja o mărturisire. NCA i-a depistat pe suspecți după o anchetă mai amplă privind spălarea banilor și crima organizată de imigrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel