Român, erou în Austria după ce a scos un pensionar dintr-un incendiu: Salvatorul a ajuns la spital

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 52 de ani, a devenit erou în Austria după ce a salvat un pensionar de 85 de ani.

Incendiul a avut loc miercuri după-amiază, într-un bloc de locuințe din Sankt Barbara, Styria, Austria. În jurul orei locale 16:00, în blocul de locuințe a fost observat fum și au fost alertați pompierii. Dar, până la sosirea lor, românul a reușit să-l salveze pe proprietarul apartamentului, în vârstă de 85 de ani, care stătea întins pe podeaua bucătăriei.

Austria. Un șofer român de TIR s-a răsturnat cu mastodontul pe o autostradă

 

Eroul român, dus la spital

 

Bătrânul de 85 de ani a fost dus la Spitalul de Stat Hochsteiermark cu răni de grad nespecificat, însoțit de un medic de urgență. Vecinul bătrânului, românul de 52 de ani, a inhalat fum în momentul în care l-a salvat pe proprietarul apartamentului și a fost dus la spitalul de stat Mürzzuschlag.

Cele 23 de forțe ale detașamentului de pompieri Veitsch, care au fost dislocate cu patru vehicule, au reușit să stingă incendiul. S-a deschis o anchetă pentru a stabili cauza incendiului, iar prima ipoteză a anchetatorilor este „o manipulare necorespunzătoare a unei flăcări deschise”.

Un român a făcut zeci de mii de euro, în Austria: „Recruta” clienții și le oferea permise de conducere false

 

Muncitori români, eroi în Italia după ce au salvat un director din primărie

 

Românul din Austria nu este singurul conațional care intervine în salvarea vieților. Un alt exemplu a fost anul trecut, atunci când câțiva muncitori români au devenit eroi în Italia după ce au salvat o femeie dintr-un autoturism cuprins de flăcări, în Bagnolo Mella, provincia Brescia.

Femeia a fost salvată la timp datorită intervenției prompte a micului grup de muncitori români care în acel moment treceau, întâmplător, prin zonă. În doar câteva clipe, mașina femeii a fost devorată de flăcări. 

Femeia salvată a fost Carmela Boldrini, manager municipal din Bagnolo, unde este responsabilă de oficiul de stare civilă. Carmela se întorcea acasă după muncă și stătea la semafor. În acel moment, capota mașinii ei, un Chevrolet Captiva, a luat foc, iar muncitorii români, înarmați cu un stingător, s-au grăbit să stingă flăcările. „Ieși afară acum”, i-ar fi strigat muncitorii români. Carmela Boldrini s-a chinuit inițial să-și dea seama ce se întâmplă și a fost scoasă cu forța de unul dintre români. Exact la timp pentru că în câteva clipe mașina era deja cuprinsă complet de flăcări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel