Român, acuzat de răpire şi jaf armat în Belgia, reţinut de poliţişti la ieşirea din închisoare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un tânăr din Botoşani, care era căutat de autorităţile belgiene pentru infracţiuni foarte grave, a fost reţinut de poliţiştii din Botoşani în momentul în care era eliberat din penitenciar, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, tânărul de 25 de ani, din comuna Băluşeni, care se afla în Penitenciarul Botoşani pentru executarea unei pedepse cu închisoarea, a fost pus în libertate în cursul zilei de vineri, iar la ieşirea din penitenciar a fost reţinut de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale ca urmare a faptului că pe numele lui era emis un alt mandat european de arestare, pentru infracţiuni săvârşite în Belgia.

„Tânărul a fost condamnat la închisoare de statul belgian pentru săvârşirea infracţiunilor de răpire, reţinere ilegală şi luare de ostatici şi jaf organizat sau armat, prevăzute de Codul penal belgian”, a afirmat Nenişcu.

Tânărul urmează să fie predat autorităţilor belgiene în vederea executării pedepsei. 

 

Un român care a dat o serie de spargeri în Belgia, prins după ce a fost filmat de o cameră pentru animale sălbatice

 

Un român în vârstă de 30 de ani a fost condamnat de tribunalul din Turnhout de către la 30 de luni de închisoare, pentru o serie de spargeri în Hoogstraten, Belgia.

Românul ar fi început seria furturilor în septembrie anul trecut în centrul orașului Hoogstraten, în apropiere de Karel Boomstraat și Gravin Elisabethlaan. În patru locuri, el a reușit să intre în case și să jefuiască un laptop, un iPad, telefoane mobile, cercei de aur și un total de 650 de euro în numerar din portofele. De asemenea, el a plecat cu un mănunchi de chei, inclusiv două chei de casă.

La o adresă a fost doar o tentativă de furt, dar acolo bărbatul a fost filmat de o cameră de luat vederi pentru animale sălbatice. O cameră de supraveghere a soneriei de la ușă a surprins, de asemenea, imagini cu infractorul.

Poliția a reușit să folosească imaginile pentru a-l identifica pe infractor.

Instanța l-a condamnat la o pedeapsă efectivă de 30 de luni de închisoare și la o amendă de 1 200 de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel