EXCLUSIV  Robert Turcescu, mesaj dur pentru statul român și DIICOT: „E părtaș la infracțiune! Este un atac la adresa economiei naționale!“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Robert Turcescu reacționează dur, după ce numele său a fost implicat în escrocherii financiare, rostogolite inclusiv pe platformele de socializare. El arată acuzator către SRI și DIICOT, care ar trebui să se implice direct pentru că, fiind menționate și numele Hidroelectrica și Transgaz în aceste escrocherii, acest lucru reprezintă un atentat direct asupra economiei naționale.

Robert Turcescu atrage atenția că cel mi grav lucru este însă implicarea numele a două mari companii de stat și că statul român ar trebui să reacționeze urgent, prin intermediul SRI și DIICOT, astfel „se face părtaș la infracțiune“, iar acest lucru poate fi considerat un atac la economia de stat însăși.

Vezi și: Escrocherie financiară sub identitatea lui Robert Turcescu, Denise Rifai, Hidroelectrica și RomGaz. Fake News-ul, rostogolit și de un politician: „Cum să faci bani cu regula 120“

Este esențial să subliniem că suntem confruntați cu o infracțiune evidentă, care afectează nu doar o singură persoană, ci și întreaga opinie publică. Aceste scheme frauduloase implică utilizarea numelor a două companii de stat, respectiv Romgaz și Hidroelectrica. Oamenii sunt înșelați atunci când sunt direcționați către site-uri false și pot fi convinși să ofere bani acestor escroci, care folosesc identitatea acestor companii pentru a-i înșela. Este evident că link-urile pe care le-au furnizat nu duc către aceste companii legitime. Acesta reprezintă o problemă gravă de securitate națională, care ar trebui să fie investigată de DIICOT și SRI!“, a declarat Robert Turcescu în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora.

2. -imagine fara descriere- (trasngaz-si-hidroele.png)

Jurnalistul și politicianul român subliniază că nu faptul că sunt folosite numele unor persoane publice sau entități de presă reprezintă cel mai grav lucru, ci acela că în aceste știri false se regăsesc numele a două mari companii naționale, ceea ce face ca deja chestiunea să fie un atentat la siguranța națională.

Turcescu: „Statul român să atenționeze Facebook că a fost atras printr-un contract comercial la o înșelătorie. SRI și DIICOT sunt părtașe la o infracțiune“

 

De asemenea, este important de menționat că se folosesc abuziv numele unor persoane publice, cum ar fi Mircea Badea, Dan Negru, Mădălin Ionescu, Andrea Marin și alții, în aceste infracțiuni cibernetice. În plus, numele a două companii de stat, Romgaz și Hidroelectrica, sunt implicate în mod abuziv. Statul român ar trebui să reacționeze prin DIICOT și SRI și să atenționeze Facebook că a fost atras printr-un contract comercial la o înșelătorie. SRI și DIICOT sunt părtașe la o infracțiune.

Chiar dacă Facebook interzice aceste anunțuri mincinoase, aceasta este parte a unei operațiuni de înșelătorie. Este important să fim conștienți că aceasta este o problemă delicată, dar nu pentru mine personal. Cetățeni români au sunat pentru a mă întreba dacă sunt în libertate sau nu, deoarece această situație a stârnit îngrijorare. le-am spus că am fost reținut de navastă în pat, dimineață...

Ce este grav e că statul român e târât de acești scamm-eri prin implicarea numelor celor două mari companii de stat într-o acțiune de tip înșelatorie! E extrem de grav ce se întâmplă. Mai ales ca vorbim despre Romgaz și Hidroelectrica, culmea cele două companii de stat care sunt cel mai bine cotate. E un atac la aceste companii de stat și la economia de stat însăși!“, mai spune Robert Turcescu.

Jurnalistul atrage atenția că este foarte important ca statul român să nu asiste pasiv, pentru că astfel de înșelătorii de tip scam, unde apar numele a două companii naționale, reprezintă deja un atac grav la economia națională.

3. -imagine fara descriere- (turcescu-alte-stiri.png)

Turcescu: „Statul român ar trebui deja să își pregăteasca apărarea. Este un atentat asupra țării și a economiei naționale“

 

„Este doar începutul. Deja sunt infracțiuni de natură informatică, cibernetică, la care statul român nu trebuie să asiste pasiv. Statul roman ar trebui deja să își pregăteasca apărarea“, a mai spus Robert Turcescu. 

Pentru a rezuma, este crucial ca autoritățile române să reacționeze prin intermediul DIICOT și SRI și să atragă atenția Facebook asupra implicării sale în această operațiune frauduloasă. Statul român ar trebui să fie pregătit să-și protejeze sistemele de securitate națională și să investigheze aceste infracțiuni, care vizează numele și imaginea unor persoane publice, precum și a unor companii de stat de importanță crucială pentru economia națională. Este deci un atentat asupra țării și a economiei naționale“, a mai spus Robert Turcescu în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora.

DIICOT și SRI să atragă atenția Facebook, care permite afișarea acestor anunțuri false, contra-cost

 

Ceea ce este iarăși un aspect alarmant este că platforma de socializare Facebook acceptă aceste campanii plătite din partea celor care rostogolesc astfel de știri False care duc în final către site-uri implicate în escrocherii financiare. Asta în condițiile în care Facebook este extrem de atent la alte lucruri...

Un aspect deosebit de alarmant este faptul că, în cazul în care un utilizator ca Turcescu ar utiliza imagini sau limbaj care încalcă standardele comunității Facebook, acesta poate fi suspendat sau chiar să-i fie închis contul pe o perioadă de 30 de zile. Cu toate acestea, platforma Facebook, în ciuda sesizărilor făcute de utilizatori, nu acționează corespunzător împotriva acestor scam-uri. Facebook permite afișarea acestor anunțuri false, care au și suport financiar prin intermediul sponsorizărilor. Acest lucru implică o complicitate a platformei Facebook în aceste operațiuni de tip scam“, conchide Robert Turcescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel