Roata panoramică a târgului de Crăciun din Constanţa, care s-a blocat a fost montată ilegal

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Roata panoramică a târgului de Crăciun din Constanţa, care s-a blocat a fost montată ilegal / Foto: Captură video youtube
Roata panoramică a târgului de Crăciun din Constanţa, care s-a blocat a fost montată ilegal / Foto: Captură video youtube

Târgul de Crăciun din Constanţa a devenit centrul atenției, nu pentru frumusețea și atmosfera sa festivă, ci pentru o roată panoramică care a provocat momente de coșmar pentru zeci de copii și părinți. Descoperirile au arătat că această atracție, în care 29 de persoane au fost blocate timp de zeci de minute, a fost instalată ilegal și a încălcat cu nonșalanță reglementările legale.

Roata nu respecta distanța impusă de lege față de un monument istoric – grupul statuar "Faun și nimfă", conform Observator. Imaginile surprinse în exclusivitate au arătat că între monument și roata panoramică erau mai puțin de 6 metri distanță, contrar reglementărilor care impun o distanță minimă de 100 de metri.

Mădălin Șopoglu, reprezentant al unui ONG local, a subliniat faptul că cei mici obișnuiesc să se joace în jurul monumentului istoric, iar situația a devenit cu adevărat periculoasă. În ciuda susținerilor organizatorilor că au avut autorizație, criticile au fost dure, iar opinii din diverse părți ale comunității au condamnat lipsa de responsabilitate și respect față de normele legale.

 

Roata din Constanța a fost amplasată ilegal

 

În plus, roata panoramică a atras nemulțumiri încă de la inaugurare, când localnicii au reclamat că blochează intrarea în Teatrul Național de Operă. Problemele logistice au devenit evidente, iar reportajul a arătat că spectacolul de Crăciun va avea parte de dificultăți, deoarece spectatorii trebuie să ocolească roata pentru a ajunge la teatru.

Pe lângă aceasta, Târgul de Crăciun din Constanţa a fost criticat și pentru alte nereguli, inclusiv condiții precare în unele zone, o mutare controversată a Casei Moșului și probleme semnalate de Protecția Consumatorilor. Două căsuțe au fost închise temporar, iar doi comercianți au fost amendați.

Cu toate acestea, locuitorii și vizitatorii speră că autoritățile vor remedia situația și vor aduce siguranța și magia sărbătorilor în Târgul de Crăciun din Constanţa, chiar dacă inaugurarea celui de-al doilea târg a fost amânată pentru ziua următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel