Ritual de jurământ halucinant. Mai mulți români, băgați în sicriu pentru a jura că nu au întreținut relații sexuale (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Mai mulți romi s-au filmat într-o biserică din orașul Huedin, județul Cluj, în timp ce au jurat, într-un sicriu, pe cruce și pe o carte de rugăciuni, în fața preotului, că nu au întreținut relații sexuale cu nora unui localnic, preotul fiind cercetat disciplinar.

Potrivit unui filmuleț postat pe o rețea de socializate, mai mulți romi au adus, duminică, într-o biserică din Huedin un sicriu deschis în care s-au întins, pe rând, doi bărbați, cu o lumânare aprinsă în mână, și care au jurat pe cruce și pe o carte de rugăciuni, în fața preotului, că nu au întreținut relații sexuale cu nora unui localnic.

„Dacă mint să mă topesc ca lumânarea care arde în mâna mea”, a spus unul dintre romi.

De asemenea, și femeia incriminată că ar fi întreținut relații sexuale cu alți bărbați a jurat la fel, din sicriu, că nu și-a înșelat soțul.

 

Preotul cere să îi fie dați bani

 

În filmare se vede cum, la începutul oficierii slujbei de jurăminte, preotul cere să îi fie dați bani conform unei înțelegeri anterioare.

Potrivit unui comunicat al Mitropoliei Clujului transmis, luni, preotul Ioan Tonca din Huedin a fost oprit de la săvârșirea tuturor lucrărilor sfinte.

„Ca urmare a relatărilor privitoare la comportamentul iresponsabil și smintitor al preotului pensionar Ioan Tonca din Huedin, IPS Andrei, mitropolitul Clujului, în ședința de luni a Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Clujului, a analizat toate aspectele acestui caz și a decis oprirea imediată a preotului Tonca de la săvârșirea lucrărilor sfinte. Conform acelorași prevederi cazul a fost trimis spre cercetarea organismelor disciplinare ale Eparhiei”, se arată în comunicat.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel