Rishi Sunak se laudă că a reușit să oprească imigranții ilegali: "Se dorește o nouă lege"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
„Înșelătorie minuțioasă”. Cum a reușit un român să intre în Marea Britanie, deși a fost expulzat de șase ori: „Dosarul este îngrozitor”
„Înșelătorie minuțioasă”. Cum a reușit un român să intre în Marea Britanie, deși a fost expulzat de șase ori: „Dosarul este îngrozitor”

Premierul Marii Britanii spune că traversările pe Canalul Mânecii, efectuate de imigranți, au scăzut cu cel puțin 20%. 

Premierul britanic Rishi Sunak a afirmat luni că planul său de a reduce numărul imigranţilor ilegali care sosesc în ţara sa cu ambarcaţiuni de mici dimensiuni a dus la scăderea numărului traversărilor Canalului Mânecii cu 20%, transmite Reuters.

La preluarea mandatului de premier în octombrie anul trecut, Sunak s-a angajat să ''stopeze bărcile'' cu migranţi, aceasta fiind una dintre cele cinci promisiuni ale sale.

El a fost însă criticat în interiorul Partidului său Conservator pentru lentoarea acţiunilor incluse în acest plan.

''La cinci luni de când am lansat planul, traversările (Canalului Mânecii) au scăzut cu 20% comparativ cu anul trecut'', a spus Sunak într-o conferinţă de presă desfăşurată în sudul Angliei.

Se dorește o nouă lege



''Planul funcţionează'', a spus şeful executivului britanic, care a adăugat că va face eforturi pentru a se asigura că parlamentul va adopta o nouă lege privind imigraţia.

Pe de altă parte, Rishi Sunak a spus că acordul cu Albania a condus la scăderea numărului de migranţi albanezi ajunşi în Regatul Unit.

''Avem acum 1.800 de returnaţi către Albania în numai şase luni. Am pornit de la acceptarea unui albanez din cinci cazuri de azil şi acum am ajuns la un caz din 50. De la începutul anului, numărul albanezilor sosiţi în mici ambarcaţiuni s-a redus cu aproape 90%'', a explicat Sunak, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel