Revoltă în Italia. Nou-născut abandonat printre gunoaie, se va întoarce la mama sa biologică după doi ani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Pe 4 noiembrie 2020, un nou-născut a fost găsit într-o pubelă de gunoi din Ragusa. Recuperat de poliție, a fost transferat imediat la spital, unde i s-au acordat toate îngrijirile necesare și i s-a dat numele de Vittorio Fortunato. Fusese abandonat de părinții săi. Acum micuțul ar putea reveni peste patru luni în brațele mamei sale biologice.

Dar în următoarele luni copilul s-ar putea întoarce în brațele mamei sale biologice. De fapt, Tribunalul pentru Minori din Catania, în conformitate cu ordonanța Curții de Casație din 13 decembrie, care a anulat hotărârea de adoptabilitate, a dispus pregătirea, evaluarea, verificarea și monitorizarea adecvată a copilului, având în vedere caracterul extrem de delicat al cazului.

Astfel, după cele 25 de luni petrecute într-o familie adoptivă, micuțul s-a putut întoarce la Modica, unde locuiește familia sa naturală.

Revoltă în Italia. Nou-născut abandonat printre gunoaie, se va întoarce la mama sa biologică după doi ani

 

Părinții biologici ai lui Vittorio Fortunato sunt judecați pentru neglijență față de copil în cadrul unor proceduri separate. Tatăl, care, potrivit acuzării, a înscenat abandonul și găsirea copilului în fața măcelăriei sale din via Saragat, în Ragusa, este judecat în procedură abreviată, așa cum a cerut avocatul apărării, Michele Sbezzi. Sentința este programată pentru 11 ianuarie.

Femeia, fosta parteneră a măcelarului, este judecată și ea pentru infracțiunea de complicitate la neglijență față de copii. Următoarea audiere va avea loc la 6 aprilie 2023. Aceasta născuse acasă și, după cum s-a reconstituit, i-a încredințat copilul tatălui pentru ca acesta să-l ducă la spital, dar bărbatul, în schimb, l-a dus în fața magazinului său și a pretins că l-a găsit din greșeală, făcând să creadă că nu este al lui.

Prin urmare, procesul este încă unul de lungă durată, vor mai fi o serie de interviuri în prezența unei echipe de psihologi, dar primii pași pentru întoarcerea copilului în familia sa de origine au fost făcuți.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel