Reuters: Vrăjitoare din România, pe internet. "Vrăji pentru dragoste, bani sau ANTICORUPŢIE"

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Vrăjitoarele din România au atras atenţia presei străine cu modul inedit în care acestea îşi împletesc practicile vechi cu online-ul. Vrăjitoarele spun că acestea au clienţi din toată lumea şi vrăjile uzuale pentru dragoste, bani şi sănătate pot ajunge şi la câteva sute de euro. Însă activitatea lor nu se rezumă aici. Acestea au dezvăluit pentru jurnaliştii de la Reuters că au şi întruniri pregătite cu alţi vrăjitori din lume pentru a lupta cu corupţia şi pentru alegerile din 26 mai.

"Repetă după mine! Să fiu cu cine vreau", psalmodiază o familie de vrăjitoare românești printr-o legătură video pe internet cu un client din India care a plătit pentru o vrajă de dragoste.

Ședința are loc într-o baracă decorată dintr-o curte situată la 15 kilometri nord de București și este una dintre numeroasele consultanții pe care familia le face online, alternând cu ritualuri transmise în direct pe Facebook pentru a atrage noi adepți pe internet.

Citeşte şi: SUA. ROMÂNCĂ, înșelată de o VRĂJITOARE din România. Povestea femeii păgubită cu 50.000 de dolari

"O vrăjitoare cu adevărat puternică poate rezolva probleme de la distanță", explică o vrăjitoare de 20 de ani, Cassandra Buzea.

"Nu telefonul sau Facebook-ul fac magia. Sunt cuvintele pe care le spunem noi, sunt ritualurile pe care le facem și e suficient să ne privim în ochi pentru ca ritualul să funcționeze."

 

Dragoste, bani şi sănătate online

 

Puterea internetului a permis totodată foarte ocupatei comunități de vrăjitoare din România să-și transpună treptat practicile străvechi în online.

Vrăjitoria e privită de multă vreme drept un obicei popular în țara est-europeană, iar multe dintre cele, estimativ, 4.000 de vrăjitoare ale ei ademenesc clienți din Europa, Asia și SUA.
Buzea spune că generația mai tânără a convins-o pe cea bătrână despre puterile "selfie"-ului, iar mama ei s-a implicat rapid.

Citeşte şi: PERICOL URIAȘ: Româncele din Diaspora, VICTIME ale unei înșelătorii pe Facebook

"Nimic nu s-a schimbat, meșteșugul este același, însă acum ne este mult mai ușor să fim în contact cu clienții din alte țări", a declarat Mihaela Minca, care a învățat-o pe fiica ei, Buzea, meșteșugul familiei.

Ele nu vor să dezvăluie cât câștigă, însă au spus că o citire în cărțile de tarot începe de la 50 de euro. Însă multe dintre ritualurile speciale, având de obicei de-a face cu dragostea, sănătatea și banii, durează săptămâni și pot costa sute de euro.

 

Vrăji anticorupţie

 

Vrăjitoarele spun că recent și-au îndreptat atenția și spre politică, alăturându-se protestelor anticorupție. Minca a afirmat că s-a conectat online cu nouă vrăjitoare și vrăjitori din toată Europa și SUA, căutând să arunce un blestem asupra parlamentarilor români pe care vrăjitoarele îi consideră corupți.

Transmis în direct online, grupul a făcut un ritual colectiv simultan cu partenerii din străinătate împotriva "acelora care nu-și fac treaba, acelora care au intenții rele, își vor pierde pozițiile și vor suferi probleme de sănătate", a declarat Minca.

 

Vrăji înainte de alegerile europarlamentare din mai

 

Ea a spus că plănuiesc să mai invoce încă o dată puterea globală a internetului înainte de alegerile europene din mai.

"Vom continua acest ritual pe 25 mai. Vom face un ritual puternic împotriva guvernului român, astfel încât pe 26 mai, când vor avea loc alegerile europene, ne vom face vraja pentru binele țării."

Citeşte şi: Italia. Autorităţile, cu ochii în patru după "surdo-muţi". Două ROMÂNCE, arestate

Transparency International clasează România printre cele mai corupte state UE, iar Bruxelles-ul îi menține sistemul de justiție sub monitorizare specială încă de la aderarea la bloc, în 2007.
Social-democrații aflați la putere în România au impus anul trecut o restructurare a codurilor penale ale țării. Comisia Europeană a declarat că schimbările constituie o anulare a unui deceniu de reformă democratică și de piață din fosta țară comunistă, conchide Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel