PERICOL URIAȘ: Româncele din Diaspora, VICTIME ale unei înșelătorii pe Facebook

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Vrând să aflăm dacă Anișoara Avram, originară din Suceava, femeia care a dispărut din Italia pe 24 martie 2018, a fost găsită, am dat peste postarea lui Ketty Increta de la ACTA Lotta Cybercrime Ass.Contro Truffe Affettive care trage un semnal de alarmă.

Specialista de la această asociație italiană care luptă împotriva escrocheriilor sentimentale atrage atenția asupra fenomenului înșelătoriilor de pe Internet "făcute" în numele dragostei. Practic, nici această pistă nu trebuie exclusă în cazul Anișoarei Avram.

 

Ce înseamnă romance scammers

 

Escrocheriile sentimentale au luat amploare pe Facebook. Astfel, de exemplu, un bărbat își face cont fals de Facebook, pune nume străin, postează fotografii în care pretinde că este el, deși în imagini sunt străini și începe să abordeze doamne în vârstă. Ei spun că sunt oameni de afaceri, dar pe ideea că nu poți avea și succes în afaceri, dar și noroc în dragoste, escrocii încep să le facă complimente doamnelor până când acestea se îndrăgostesc. În momentul în care femeile pică în plasă, escrocii le spun că au niște probleme în afaceri sau inventează alt motiv și le cer bani cu împrumut. Femeile le dau, apoi bărbații se fac nevăzuți.

Ketty Increta atrage atenția că se poate ajunge și la cazuri dramatice care se termină cu crime. Romance scammers este un fenomen de care autoritățile ar trebui să țină seama și să ia măsurile care se impun pentru că riscurile sunt enorme. Româncele din diaspora, dar nu numai ele, sunt victime sigure ale acestei înșelătorii.

 

Să ne rugăm ca Anișoara Avram să fie bine și dispariția ei să nu aibă legătură cu romance scammers!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel