RESTRICȚIILE din Marea Britanie ar putea dura până în 2021: Întâlnirile cu persoanele din afara familiei, INTERZISE

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a prezentat luni un nou sistem de restricţii antiepidemice destinat Angliei, cu trei niveluri de alertă - risc mediu, risc ridicat şi risc foarte ridicat, informează Sky News.

În zona de risc mediu intră o mare parte a Angliei, inclusiv oraşul Londra. În cazul zonelor de risc ridicat, oamenii din familii diferite nu vor avea permisiunea de a se întâlni în spaţii închise. Acest regim se aplică în zona metropolitană Manchester şi în Birmingham.

În zonele de risc foarte ridicat, oamenii din familii diferite nu vor avea dreptul de a se întâlni în spaţii închise ori deschise, iar barurile şi pub-urile vor fi închise, dacă nu se vor putea transforma în restaurante, care vor rămâne deschise.

Agenţia Reuters notează că nu este clar cum va putea clasifica Guvernul localurile în pub-uri, dat fiind că multe servesc mâncare la fel ca restaurantele.

Planul are rolul uniformizării normelor anticoronavirus în Anglia, dat fiind că regulile variau în funcţie de localitate. Guvernele din Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord iau propriile decizii antiepidemice.

Boris Johnson: "Trebuie să acţionăm pentru a salva vieţi"

 

"Trebuie să acţionăm pentru a salva vieţi", a declarat Boris Johnson în Parlament, care trebuie să avizeze planul antiepidemic. Premierul britanic a declarat că îi înţelege pe cei care denunţă "limitarea libertăţilor".

Boris Johnson a argumentat că sunt necesare măsuri antiepidemice pentru a evita scăparea de sub control a epidemiei de coronavirus. "Nu este vorba de modul în care am vrea să ne trăim vieţile, dar este un drum îngust între traumele sociale şi economice ale unei carantine totale şi costurile umane şi economice ale unei epidemii scăpate de sub control", a precizat Boris Johnson, conform agenţiei Reuters.

Guvernul de la Londra este criticat dur din cauza restricţiilor, iar industria hotelurilor şi restaurantelor susţine că sistemul de compensaţii este insuficient.

Până atunci, Oliver Dowden, secretar de stat pentru cultură, media şi sport, a spus că noile măsuri ar putea fi necesare până anul viitor.

„În mod clar nu poţi purta o mască atunci când mănânci şi bei”

 

Premierul conservator urmează să dezvăluie un nou sistem bazat pe trei niveluri de alertă, în funcţie de incidenţa virusului, pentru a simplifica şi clarifica măsurile luate la nivel local. În zonele cu cel mai ridicat nivel de alertă, pub-urile pot fi forţate să închidă şi interacţiunea socială va fi limitată.

Răspândirea virusului s-a accelerat în ultimele zile în Marea Britanie. Cel mai afectat oraş, Nottingham, are 760,6 cazuri la 100.000 de persoane.

„Scopul acţiunii este să ne asigurăm că ţinem virusul sub control, astfel încât, până după Crăciun, să fim în acea poziţie în care totul să fie controlabil. Într-adevăr, sper să fie mai repede de atât. (...) În primul rând, riscul de răspândire este mai mare acolo unde este mai greu să porţi o mască, deci în mod clar nu poţi purta o mască atunci când mănânci şi bei” a precizat Oliver Dowden, secretar de stat în Guvernul britanic, potrivit Mediafax.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 apr 2021, 14:11 in Social
Cutremur în România

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy