Restaurantele, teatrele și cinematografele din București se REDESCHID de luni, 25 ianuarie

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
restaurant
restaurant

Restaurantele, teatrele și cinematografele din București se redeschid de luni, 25 ianuarie, însă vor funcționa doar la 30% din capacitate.

Decizia a fost anunțată în urmă cu puțin timp de prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

„Cu 47 de voturi pentru, un vot împotrivă și patru abțineri s-a hotărât ca, începând de luni, 25 ianuarie, ora 00.00, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment. Măsuri de relaxare vizează domeniul HORECA - restaurantele, barurile și cafenelele vor funcționa în intervalul orar 06.00-21.00 la o capacitate de maxim 30%, cu respectarea tuturor normelor instituite prin lege. De asemenea, s-a hotărât ca în domeniul sălilor de spectacol, teatru, cinematografelor să fie admis accesul publicului și spectacolele cu cu publicul în limita a 30% din capacitatea sălii de spectacol”, anunță prefectul Capitalei.

El precizează că operatorilor licențiați în domeniul sălilor de noroc li se permite funcționarea cu publicul în limita a 30% din capacitatea sălilor tot în intervalul ora 07.00-21.00.

„Recomandăm cetățenilor municipiului București prudență. Și autoritățile sunt prudente. Acesta este motivul pentru care am hotărât ca aceste măsuri să fie relaxate începând de luni. Am considerat necesar ca toți operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile în conformitate cu prevederile legale. În mod categoric vom fi intransigenți”, mai spune Berbeceanu.

Restaurantele din București se redeschid, după ce rata de infectare a scăzut sub 3 la mie

 

Concluzia la care a ajuns astăzi Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență ar fi aceea a ridicării, de luni, a mai multor restricții din București.  

Decizia vine după ce Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu și a intrat în scenariul galben, iar, în ultimele zile rata de infectare cu COVID-19 a fost sub 3 la mia de locuitori. Astfel, se deschid, la interior, cafenelele, barurile, restaurantele, sălile de spectacole, cinematografele, sălile de jocuri de noroc, în limita a 30%. 

În curs de actualizare....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel