Republica Moldova a transmis a doua parte a chestionarului de aderare la Uniunea Europeană

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Republica Moldova a transmis a doua parte a chestionarului de aderare la Uniunea Europeană
Republica Moldova a transmis a doua parte a chestionarului de aderare la Uniunea Europeană

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a transmis joi, 12 mai, cea de-a doua parte a chestionarului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. 

Documentul a fost înmânat ambasadorului UE la Chișinău, Janis Mazeiks, la evenimentul de inaugurare a sediului nou al Delegației UE. 

"La 4 martie, Republica Moldova apus cererea de aderarea la UE. La scurt timp după depunere, am primit prima parte a chestionarului. La 22 aprilie v-am înmânat răspunsurile şi atunci am promis că, până la mijlocul lunii mai, vom depune răspunsurile şi la partea a doua chestionarului şi noi ne ținem de cuvânt. Îmi face o deosebită plăcere să vă înmânez o parte din cele 7 volume cu răspunsurile la chestionar", a spus Natalia Gavrilița, prim-ministrul Republicii Moldova.

"Republica Moldova este parte a Uniunii Europene şi vrem să fim mai apropiați. Așadar, această informație va fi analizată de Comisia Europeană şi va urma opinia comisiei. Consiliul va fi cel care va decide care sunt următorii paşi. Vă mulţumesc tuturor", a declarat, la rândul său, Excelența Sa, Janis Mazeiks, Ambasadorul U.E. în Republica Moldova.

Reamintim că, în data de 3 martie, Republica Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană. Pe data de 11 aprilie, Republica Moldova a primit chestionarul privind cererea de aderare la Uniunea Europeană.

Pe 22 aprilie, Republica Moldova a completat şi a transmis primul chestionar de aderare la Uniunea Europeană ambasadorului UE la Chişinău, Janis Mazeiks, în cadrul unei ceremonii la care a fost prezentă întreaga conducere a R. Moldova. În completarea chestionarului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost implicată și o echipă din România. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel