REPLICI TĂIOASE între ministrul Muncii şi un jurnalist Digi24: "Cred că vorbesc cu cineva de la PNL"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Moment tensionat la Digi24, în timpul unei intervenţii telefonice a ministrului Marius Budăi. Acesta a avut un schimb de replici cu jurnalista Alice Iacobescu, după ce l-a întrebat dacă suntem în situaţie de criză economică.

Moderatoarea l-a întrebat pe ministrul Muncii dacă susţine ideea lui Eugen Teodorovici, de a interzice pensionarilor să lucreze la stat, o măsură luată în timpul guvernării Boc, în timpul crizei economice şi eliminată apoi de guvernul PSD, în 2012. 

Ministrul a răspuns, în schimb, cu acuzaţii la adresa jurnalistei Digi24.

Marius Budăi: E o discuţie pe care o vom purta în interiorul guvernului şi când vom avea un răspuns final, îl vom face public. (...) Această interdicţie a mai fost la un moment dat.

Citeşte şi: Legea pensiilor, PROMULGATĂ. Miniştrii sunt tot nemulţumiţi. Budăi: "Dacă nu era contestată..."

Alice Iacobescu: A mai fost dar în timpul unui Guvern pe care l-aţi acuzat tocmai pentru această interdicţie şi pentru altele. Pe vremea Guvernului Boc, pe vremea crizei. Suntem în criză, domnule ministru?

Marius Budăi: Refuz să răspund la această întrebare. Dacă dvs. puneţi problema aşa când Eurostat spune că avem 5,1% creştere economică în România, în acest an, în primul trimestru...

Alice Iacobescu: Spuneţi-mi dacă suntem sau nu în criză, câtă vreme PSD intenţionează să ia o măsură pe care guvernul condus de Emil Boc a luat-o în criză.

Marius Budăi: Nu, guvernul PSD vrea să ia toate măsurile, astfel încât banul public să fie eficient utilizat.

Alice Iacobescu: Guvernul PSD şi-a făcut un titlu de glorie când a ajuns la putere în 2012 tocmai prin ştergerea acestor măsuri de austeritate, inclusiv această măsură de a interzice pensionarilor să lucreze la stat. Ce s-a schimbat?

Marius Budăi: Nu ştiu de ce am impresia că discut cu un coleg de la PNL, dar trecem peste asta...

Alice Iacobescu: Discutaţi cu un jurnalist, domnule ministru, dacă îmi permiteţi.

Marius Budăi: Aşa îmi daţi impresia.

Alice Iacobescu: Îmi pare rău dacă vă sunt puse la îndoială convingerile. Asta nu înseamnă că suntem în tabere politice diferite, domnule ministru. Eu sunt jurnalist. V-am întrebat dacă reinstauraţi o măsură pe care guvernul Boc a impus-o în timpul crizei economice din 2009-2010, iar PSD şters-o cu buretele în 2012, ce să înţelegem de aici, domnule ministru? Suntem din nou în criză?

Marius Budăi: Eu vă spun că emiteţi judecăţi de valoare nedemonstrate. Vă spun a doua oară că nu suntem în criză şi nu v-o spun eu. O spune Eurostatul şi INS-ul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel