Repatrierea rezervei de aur. PIEDICĂ surpriză pentru Dragnea, chiar de la Viorica Dăncilă

Andreea Cosma / 23 apr 2019, 20:34 Salveaza PDF Comentarii

Viorica Dăncilă loveşte în dorinţa lui Liviu Dragnea de a readuce rezerva de aur din Banca Angliei înapoi în ţară, chiar cu o zi înainte să primească votul final de miercuri, din Camera Deputaţilor.

Guvernul a transmis un punct de vedere privind proiectul iniţiat de Liviu Dragnea şi senatorul PSD, Şerban Nicolae, prin care se cere aducerea rezervei de aur a României înapoi în ţară. Potrivit documentului emis de cabinetul Dăncilă, acest lucru nu se poate fără acordul Băncii Centrale Europene.

Citeşte şi: Dăncilă, mesaj TĂIOS după refuzul lui Iohannis: "Inacceptabil şi lipsit de fundament"

"Având în vedere prevederile art4. 127 alin. (4) și ale art5. 282 alin. (5) dinTratatul privind funcționarea Uniunii Europene și art. 2 alin. (1) liniuța a 3 - a din Decizia nr. 98/415/CE a Consiliului, semnalăm că orice modificare și/sau completare care privește Statutul Băncii Naționale a României presupune, în mod obligatoriu, consultarea prealabilă a Băncii Centrale Europene”, se arată în punctul de vedere al guvernului.

Acest punct de vedere este transmis chiar cu o zi înainte de votul final din plenul Camerei Deputaţilor asupra proiectului.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27