Reguli stricte pentru trotinetele electrice. Unde e permisă circulația cu acestea

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:

Circulația trotinetelor electrice a fost reglementată. Regulile sunt asemănătoare cu cele pentru bicicliști. Este interzisă folosirea trotinetelor electrice pe trotuar.

Utilizatorii trotinetelor electrice au, de acum, reguli stricte.Ordonanța privind circulația pe drumurile publice a fost completată în mod special, pentru a preveni accidentele rutiere, informează Ministerul Afacerilor Interne(MAI)

„Principalele reguli de circulaţie aplicabile conducătorilor de trotinete electrice constau în obligativitatea de a circula numai pe pista pentru bicicletă atunci când aceasta există, fiind interzisă circulaţia acestora pe trotuar. Acestea trebuie conduse numai pe un singur rând atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii de trotinete electrice au obligaţia de a avea asupra lor actul de identitate", transmite MAI, potrivit Agerpres.

De asemenea, cei care folosesc trotinetele electrice nu au voie să consume alcool, substanțe psihoactive și nu se pot deplasa acu acestea când carosabilul este acoperit cu zăpadă, polei, menționează sursa citată.

 

Reguli stricte pentru folosirea trotinetelor electrice. Cum trebuie dotate 

 

Trotinetele electrice  trebuie să fie dotate cu un sistem adecvat, funcţional, de direcţie, respectiv cu un dispozitiv de frânare eficace şi să fie dotate cu sistem de avertizare sonoră, echipate, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, cu lumini şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, se arată în Ordonanța adoptată de Guvern.

MAI precizează că se vor aplica sancțiuni similare cu cele care se aplică bicicliștilor, dacă nu se respectă prevederile pentru circulația trotinetelor electrice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel