Regele Charles salută mulțimea la sosirea sa la Palatul Buckingham, la o zi după decesul Reginei

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Regele Charles salută mulțimea la sosirea sa la Palatul Buckingham, la o zi după decesul Reginei / Foto: Captură video youtube
Regele Charles salută mulțimea la sosirea sa la Palatul Buckingham, la o zi după decesul Reginei / Foto: Captură video youtube

Regele s-a oprit pentru a saluta mulțimea adunată în fața Palatului Buckingham, la sosirea sa la Londra pentru prima dată în calitate de monarh, după moartea mamei sale.

În lacrimi și copleșiți de emoție, oamenii l-au aplaudat și l-au aclamat pe rege în timpul plimbării sale în fața porților palatului, o persoană strigând: "Dumnezeu să te binecuvânteze, Charles".

El va fi proclamat în cadrul Consiliului de Aderare mâine la ora 10.00 în apartamentele de stat din Palatul St James, a anunțat Palatul Buckingham - procesul fiind televizat pentru prima dată în istorie.

Îmbrăcat într-un costum negru și cravată, regele îndurerat, a părăsit Balmoral în această după-amiază, așezat pe bancheta din spate a unei mașini, cu soția sa, Camilla, regina consoartă, pe scaunul pasagerului din față, în timp ce erau conduși la aeroportul din Aberdeen.

Vezi și: Moment unic. 96 de salve de tun în memoria Reginei Elisabeta a II-a (video)

2. Regele Cha... (charles-2.png)

 

Au fost dezvăluite primele detalii despre planurile de doliu și condoleanțe

 

Regele Charles a ieșit cu un pachet de documente și s-a oprit să dea mâna și să petreacă timp discutând cu personalul în ploaie, înainte de a pleca într-un avion cu destinația Londra.

Soarele strălucea când regele a ajuns la RAF Northolt, ținând încă în mână dosarul cu documente, înainte de a fi condus în convoi la Palatul Buckingham.

El a făcut cu mâna mulțimii care se adunase în fața ieșirii, în timp ce mașina sa trecea pe lângă el, conform Manx Radio.

Cuplul regal a petrecut noaptea la Balmoral în urma decesului monarhului în vârstă de 96 de ani, pe care regele l-a descris ca fiind o "suverană prețuită și o mamă foarte iubită".

El se va întoarce în capitală pentru a ține prima sa audiență cu prim-ministrul Liz Truss, înainte de a se adresa națiunii la televiziune la ora 18.00.

Vezi și: Regina Elisabeta a Marii Britanii a murit. E oficial

 

Charles Philip Arthur George s-a pregătit pentru a fi rege întreaga sa viață

 

Noul monarh - născut Charles Philip Arthur George s-a pregătit pentru a fi rege întreaga sa viață și a ales să își folosească numele de botez pentru titlul de monarh, la fel ca și regretata sa mamă iubită, regina Elisabeta a II-a.

Procesul oficial de proclamare a sa ca rege va fi realizat de Consiliul de Aderare - un grup format din consilieri privilegiați, mari ofițeri de stat, primarul Londrei, înalți comisari ai regatului și înalți funcționari publici.

Acesta este împărțit în două părți. Prima aprobă diverse ordine subsecvente, inclusiv aranjamentele, fără ca Regele să fie prezent.

Cea de-a doua implică faptul că regele își ține primul Consiliu Privat, face declarația sa și citește și semnează un jurământ prin care se angajează să susțină securitatea Bisericii din Scoția (deoarece, spre deosebire de Anglia, Biserica și statul sunt separate acolo) și aprobă ordinele care facilitează continuitatea guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel