Regatul Unit nu va ezita să adopte sancţiuni mai dure contra Rusiei, afirmă premierul Boris Johnson

Alexandru Ichim |
Data publicării:

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat marţi că guvernul său va stabili în curând detaliile unor posibile sancţiuni contra Rusiei, ca răspuns la o eventuală agresiune a acesteia contra Ucrainei, transmit Reuters şi AFP.

''Noi în Regatul Unit nu vom ezita să ne înăsprim sancţiunile naţionale împotriva Rusiei, ca răspuns la orice ar putea face preşedintele Putin, iar Camera Comunelor va afla în curând mai multe pe acest subiect'', a declarat Boris Johnson în parlament, scrie Agerpres. 

El a adăugat că Londra analizează cu SUA posibilitatea interzicerii participării Rusiei la sistemul de plăţi globale SWIFT. ''Indubitabil că aceasta ar fi o armă foarte puternică'', a spus Johnson, fiind întrebat despre eventuala interzicere a Rusiei în cadrul sistemului SWIFT.

Boris Johnson a subliniat că Regatul Unit va analiza posibilitatea de a contribui la orice nouă desfăşurare a forţelor NATO dacă Rusia ar urma să invadeze Ucraina.

Apelul de a fi pregătiţi



De asemenea, Boris Johnson le-a lansat aliaţilor europeni apelul de a fi pregătiţi pentru introducerea unui pachet de sancţiuni dure contra Rusiei în cazul invadării Ucrainei, adăugând că unitatea Occidentului ar contribui la descurajarea agresiunii ruse.

''Am convenit să răspundem la unison la orice atac asupra Ucrainei impunând sancţiuni dure, coordonate şi economice, mai grele decât am decis vreodată contra Rusiei'', a indicat premierul Johnson, care i-a informat pe deputaţii britanici în legătură cu videoconferinţa avută luni seara de SUA şi principalii lor aliaţi europeni.

''Practic Putin vrea să revină la vechiul sistem al sferelor de influenţă, şi nu este vorba doar de Ucraina ... pe care a pus ochii'', a explicat şeful executivului de la Londra.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că a concentrat zeci de mii de trupe la frontiera cu Ucraina în vederea unei posibile invazii, intenţionând de asemenea să destabilizeze situaţia în interiorul acestei ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel