Regatul Unit înregistrează un nou record de infectări cu COVID-19 după descoperirea noii tulpini: Peste 53.000 cazuri

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Guvernul britanic a raportat marţi 53.135 de noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat număr de infectări în Regatul Unit de când a început testarea masivă la jumătatea anului şi de asemenea o cifră în creştere semnificativă faţă de precedentul record de 41.385 de cazuri înregistrat luni, transmite Reuters.

A crescut şi numărul deceselor asociate COVID-19, marţi fiind înregistrate 414 noi decese, faţă de 357 luni, iar numărul total al deceselor de la începutul pandemiei a ajuns în această ţară la 71.567.

Agravarea epidemiei survine după ce luna aceasta a fost confirmată existenţa în Regatul Unit a unei noi tulpine a coronavirusului SARS-CoV-2, mai contagioasă decât cele precedente.

În urma semnalării acesteia, capitala Londra şi comitate învecinate, care însumează aproape jumătate din populaţia ţării, au fost plasate la nivelul maxim de restricţii antiepidemice. Astfel, magazinele neesenţiale şi majoritatea celorlalte activităţi comerciale sunt închise şi socializarea este limitată. Însă în mare parte din ţară restricţiile privind socializarea au fost relaxate pentru a permite familiilor să se întâlnească de Crăciun, ceea ce riscă să provoace o creştere şi mai mare a numărului infectărilor.

Un epidemiolog britanic care consiliază guvernul, Andrew Hayward, a avertizat tot marţi că Regatul Unit se îndreaptă către o ''catastrofă'' în săptămânile următoare dacă nu ia măsuri mai severe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel