Referendum familia tradițională. Cum votează vedetele din România

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Referendumul a împărțit România în două. Iată cum s-au pozitionat vedetele din România în legătură cu referendumul care privește familia tradițională:

Referendumul pentru revizuirea Constituției în forma adoptată de Parlament se va desfășura pe 6 și 7 octombrie. Cum această dată se apropie cu pași repezi, tot mai multe vedete și-au dat cu părerea referitor la principalul subiect pus în discuție: definirea familiei tradiționale, lucru contestat de comunitatea LGBT. Descoperă mai jos ce cred vedetele despre căsătoria între homosexuali.

Vedetele care SUSȚIN BOICOTUL

Andreea Bălan îndeamnă la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei, spunând că acest demers este inutil. "Eu nu voi merge la vot pentru că iubirea nu se votează“, spune cântăreața, susţinătoare a comunităţii LGBT.

Maurice Munteanu, fashion editor al revistei Elle România, condamnă clasa politică pe care nu o consideră îndreptăţită să decidă pe cine iubeşte: "Nu merg la referendum pentru că Dragnea nu are dreptul să decidă pe cine iubesc, pentru că o clasă politică coruptă nu are dreptul să decidă pe cine iubesc".

Emil Rengle, câştigătorul concursului "Românii au talent 2018", este și el un susținător al boicotului pentru acest referendum. "Politicienii cheltuie zeci de milioane din banii mei şi ai tăi pe un referendum care separă oamenii. În timp ce probleme reale au nevoie de rezolvare", spune el.

În timp ce Carmen Brumă crede că "erau lucruri mai utile de făcut cu 163 de milioane de lei de la buget", dar încă nu s-a hotărât dacă va merge la referendum, partenerul său de viață realizatorul Mircea Badea a declarat că va merge cu siguranță la vot, pentru a se opune inițiativei #rezist de boicot.

Actorul Dragoș Bucurenci s-a exprimat împotriva demersului, declarând: "Nu am să merg pe 7 octombrie la referendum, pentru că este, în primul rând, o pierdere de bani şi, în al doilea rând, o pierdere de timp. Indiferent ce opinii ai avea despre ce reprezintă şi ce nu reprezintă familia, acest referendum nu produce niciun fel de efecte juridice. Deci este un referendum inutil".

"Se organizează un referendum inutil şi imbecil, care am înţeles că are costuri de câteva zeci de milioane de euro! Eu întreb şi mi-aş dori un răspuns clar şi concret: cu banii ăştia am putea construi un spital nou?", s-a exprimat, la rândul său, Oana Roman.

Cântăreţul Florin Ristei îşi îndeamnă fanii să nu meargă la vot pe 7 octombrie, fiind de părere că referendumul pentru familia tradiţională este "o mizerie".

 (w670)

Printre cei mai vocali contestatari ai referendumului este Tudor Chirilă. "Este trist că în România, în momentul de faţă, absurdul ajunge la putere", își incepe el mesajul de Facebook, în care se declară împotriva acestui demers.

Vedete care SUSȚIN FAMILIA TRADIȚIONALĂ

Olivia Steer, figură publică celebră și implicată în mai multe scandaluri de-a lungul timpului, susține familia tradițională și a promis că va merge la referendumul din 7 octombrie.

Artista de operă Ozana Barabancea s-a exprimat pro-referendum, postând și un mesaj în acest sens: "Eu susţin familia tradiţională. Eu consider că dacă ai deviaţii şi dacă nu vrei să ţi le înfrânezi este dreptul tău, dar stai departe de mine şi nu îmi impune mie să consider acest lucru o normalitate".

O altă figură celebră care și-a exprimat dorința de a merge la referndum este Oana Zăvoranu. "Încotro ne îndreptăm?.. Unde vom ajunge? E normal să susţinem tot ce înseamnă GAY?… A devenit ANORMAL să fii NORMAL în ziua de azi?", a scris ea pe o rețea de socializare.

(w670)

Tenorul Vlad Miriță și-a anunțăt fanii că va merge să voteze la referendum, postând următorul mesaj: "Normal că merg la referendum. Trebuie să fim 6 milioane la vot pentru ca acest referendum să îşi atingă scopul".

Miza prezenței sau absenței cetățenilor de la referendum ține de validarea acestuia. Conform legii în vigoare, referendumul este valabil dacă la el participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente (5.675.246) și este validat dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă cel puțin 25% din cei inscriși pe listele electorale permanente (4.729.372).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel