Referendum. Băsescu: "Aș propune ca Parlamentul României să aibă 100 de senatori și 200 de deputați"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Traian Băsescu a declarat la Digi24 că dacă ar putea alege întrebările pentru referendum ar vrea ca una dintre ele să se refere la Parlamentul cu 300 de parlamentari. Cu toate acestea, fostul președinte este sceptic în ceea ce privește reușita referendumului. 

"Aș vrea să revin la Parlamentul cu 300 de parlamentari, dar aș face mai inteligent decât data trecută. Pentru că acum ne dăm seama că temele președintelui sunt vulnerabile la Constituție. Chiar dacă ar fi votate de cetățeni, ar trebui revizuită Constituția. Ori s-a văzut că parlamentarii neavând sancțiuni pentru nerespectarea  rezultatului unui referendum, nu se întâmplă nimic cu votul cetățeanului", a decalrat Traian Băsescu la Digi24. 

Fostul președinte al României propune o întrebare pentru referendumul care va avea loc în scurt timp. Ține cont și de ceea ce s-a întâmplat la referendumul în care s-a încercat reducerea numărului de parlamentari. 

"Greșeala a fost că am propus Parlament unicameral cu 300 de parlamentari. Asta obligă la revizuirea Constituției. Însă de data asta m-aș duce la referendum și aș spune: Sunteți de acord ca Parlamentul României să aibă 100 de senatori și 200 de deputați?", a spus Băsescu. 

Traian Băsescu spune că este sceptic în ceea ce privește reușita referendumului propus de către Klaus Iohannis. 

"Lumea a obosit. Există riscul să nu se facă pragul și atunci PSD-ul vine pe cai mari și spune: "Aha, referendum invalidat. Deci, noi avem dreptate, poporul nu susține ce a întrebat domnul președinte Iohannis. Deci suntem liberi, trecem la Ordonanțe, la tot ce ne trebuie pentru a subordona justiția." Pentru că obiectivul lor de fond este să aibă control", a mai spus Traian Băsescu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel