REDESCHIDERE piețe. Ludovic Orban: "Analizăm posibilitatea"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban spune că Executivul a atacat la CCR legea privind redeschiderea piețelor în stare de alertă, dar anunță că analizează renunțarea la anumite restricții: "Analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în spații închise”. 

"Analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în spații închise, cu atât mai mult cu cât a venit iarna și temperatura a coborât. Analizăm această posibilitate. Sigur, sunt și alte măsuri”, spune premierul Ludovic Orban.

El precizează că toate măsurile de reducere a restricțiilor vor fi luate în funcție de evoluția epidemiei.

"Sigur, orice redeschidere a piețelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecție socială foarte stricte”, adaugă premierul.

Totodată, Orban afirmă că Guvernul a atacat la CCR legea care permite piețelor să fie deschise în stare de alertă, deoarece „schimba o hotărâre de guvern”.

"Această lege nu poate să schimbe o HG. O lege care reglementează activitatea piețelor nu poate să modifice o hotărâre de guvern care e legată de starea de alertă. Mai sunt și alte motive de neconstituționalitate”, conchide Orban, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel