Recuperarea medicală în străinătate a românilor cu arsuri grave, asigurată de Ministerul Sănătății

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
roman transferat  la un spital de arsi
roman transferat la un spital de arsi

Ministerul Sănătății (MS) va acoperi costurile pentru tratamentul de recuperare medicală în străinătate al pacienților cu arsuri grave. Pentru pacienții adulți dependenți de însoțitori, costurile de transport și cazare vor fi asigurate tot din bugetul MS, a informat joi, 29 aprilie, instituția condusă de ministrul Ioana Mihăilă, într-un comunicat de presă.

Ministerul Sănătății va asigura costurile pentru tratamentul de recuperare medico-chirurgicală specific pacienților cu arsuri grave și pentru dispozitivele medicale necesare procesului de recuperare medicală, profilaxiei și tratamentul sechelelor cicatriceale, până la încheierea perioadei de recuperare și evoluție a procesului cicatriceal, conform aprecierii medicului specialist și a comisiei teritoriale de specialitate. Totodată, ministerul va asigura și costurile controalelor medicale periodice pentru pacienții care au beneficiat de finanțarea tratamentelor din bugetul Ministerului Sănătății.

De asemenea, potrivit noilor prevederi, „în cazuri excepţionale impuse de natura şi gravitatea bolii, pentru pacienții adulți cu afecțiuni foarte grave, care sunt dependenți de prezența unui însoțitor, comisiile de specialitate teritoriale pot recomanda ca aceștia să se deplaseze în străinătate cu însoţitor, iar suma necesară pentru cazare și transport pentru persoana însoțitoare va fi asigurată din bugetul Ministerului Sănătății”, se arată în comunicat.

Pentru pacienții cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani, prezența unui însoțitor este obligatorie. Anterior, aceste costuri erau suportate de însoțitor, cu excepţia cazurilor în care bolnavul avea vârsta cuprinsă între 0 şi 18 ani. „Prin aceste modificări, am introdus această categorie de pacienți în ordin și putem astfel să le asigurăm costurile pentru aceste tratamente și pentru echipamentele necesare, precum îmbrăcăminte compresivă, măști de silicon, folii și geluri de silicon, care până acum nu puteau fi decontate de Ministerul Sănătății”, a declarat ministrul sănătății, Ioana Mihăilă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel