Aplicație prin care familiile pacienților români, internați la ATI cu COVID, pot afla vești despre aceștia

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Aplicație prin care familiile pacienților români, internați la ATI cu COVID, pot afla vești despre aceștia
Aplicație prin care familiile pacienților români, internați la ATI cu COVID, pot afla vești despre aceștia

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat, miercuri, pe 28 aprilie, că se lucrează la o aplicație prin care aparținătorii pacienților diagnosticați cu COVID-19 și internați la AȚI pot află informații despre starea acestora. "În acest moment se finalizează practic partea operațională a acestei aplicații, urmând că în săptămânile următoare ea să devină funcțională", a precizat Mihăilă.

Ioana Mihăilă a fost întrebată miercuri, într-o conferință de presă susținută după ședința de Guvern, cum ar putea află aparținătorii pacienților cu COVID internați la Terapie Intensivă informații despre aceștia. "Ne preocupă acest aspect, motiv pentru care Ministerul Sănătății a semnat încă din martie un protocol cu organizația non-guvernamentală Geeks for Democracy care a pus la dispoziția Ministerului Sănătății o aplicație prin care medicii din secțiile AȚI să poată să contacteze aparținătorii pacienților internați în Terapie Intensivă. De asemenea, s-au chestionat spitalele COVID și suport COVID în legătură cu dorința lor de a se implică în acest proiect pilot, sunt 14 spitale care au răspuns pozitiv întrebărilor noastre, majoritatea sunt spitale mari din București și din Cluj, sunt și câteva spitale orășenești și municipale care au răspuns pozitiv. În acest moment se finalizează practic partea operațională a acestei aplicații, urmând că în săptămânile următoare ea să devină funcțională", a explicat Ioana Mihăilă.

Întrebată cum a fost aleasă organizația non-guvernamentală Geeks for Democracy pentru acest proiect, ea a răspuns: "În baza disponibilității. Sunt cei care și-au arătat disponibilitatea, nu doar că și-au arătat disponibilitatea, dar au venit cu aplicația gata dezvoltată și au solicitat Ministerului Sănătății să o ofere cu gratuitate, Ministerul Sănătății nu plătește nimic, ba mai mult au acceptat și criteriile de siguranță a datelor impuse de STS și de Ministerul Sănătății. Practic au cedat această aplicație care acum se află pe serverele STS".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel