Reacția unui român care a mers cu trenul de la Aeroportul Otopeni la Gara de Nord: „O să le oprească!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Daniel Klinger, un român care a călătorit recent cu trenul care leagă Gara de Nord de Aeroportul Otopeni a observat că aceasta circulă aproape gol. „O să le oprească, nimeni nu poate să meargă în pierdere prea mult”, a avertizat călătorul.

Trenul care leagă Aeroportul Otopeni de Gara de Nord din Capitală circulă de la mijlocul lunii decembrie, iar o călătorie costă 4 lei. Cu toate acestea, nu sunt prea mulţi călători, potrivit unui român care a povestit experienţa sa pe Facebook.

„Tot aud că ne dorim mijloace de transport civilizate şi curse dese şi rapide. S-a deschis din decembrie linia de cale ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni. Acum scriu din acest tren. Condiţii excelente. Drumul durează 20 de minute. Preţul ridicol de mic – 4 lei. Trenul a sosit la Otopeni gol. Acum a plecat spre Gara de Nord cu un singur călător. Eu. Acum 3 săptămâni, când am făcut aceeaşi experienţă, la fel a fost”, scrie Daniel Klinger.

„Avionul cu care am sosit în seara asta era plin. 140-160 de pasageri. Dintre toţi aceştia doar eu am luat trenul. Trenurile pleacă din 40 în 40 de minute, operate, în funcţie de ore, de CFR şi încă 2 operatori privaţi. Cât timp credeţi că îşi mai permit să mai circule cu trenurile goale?”, scrie Daniel Klinger.

„O să le oprească, nimeni nu poate să meargă în pierdere prea mult. Cu cei 4 lei încasaţi de la mine acest operator nu-şi permite să plătească nici măcar taxa de utilizare a infrastructurii pentru această cursă, nu mai pun salariile mecanicului şi controlorului, combustibilul, amortizarea garniturii… Ce e greşit la linia asta? Vrem ca în Olanda, dar tot în taxiuri e mai bine, nu? Poate dacă puneau biletul 10 euro, cât e un bilet de metrou/tren cam la toate transferurile aeroport-oraș în capitalele europene, se înghesuiau toți, că era mare aroganţă, nu?

Tot aud ca ne dorim mijloace de transport civilizate si curse dese si rapide. S-a deschis din decembrie linia de cale...

Publicată de Daniel Klinger pe Miercuri, 10 februarie 2021
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel