REVOLTĂ din Diaspora după promisiunea Vioricăi Dăncilă: „NU vrea nimeni pomeni PSD”

Raluca Andrei |
Data actualizării: | Data publicării:
protest diaspora
protest diaspora

Un nou subiect a atins astăzi limita răbdării românilor plecați să lucreze în străinătate. După ce propunerea ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici de a restrânge drepturile cetățenilor români care merg la muncă în Uniunea Europeană a exasperat diaspora, premierul Viorica Dăncilă le-a umplut astăzi paharul.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reușit să atingă o problemă spinoasă pentru românii plecați să lucreze în străinătate. Aceasta a făcut noi promisiuni astăzi, la începutul şedinţei solemne de Guvern de la Alba Iulia. Premierul a declarat faptul că Guvernul va impune un salariu minim brut de 3.000 de lei în construcții, iar cadrele didactice vor avea 14 salarii pe an și alte prime și beneficii!

Românii plecați în străinătate au reacționat imediat cu replici acide demostrându-și nemulțumirea pe rețelele sociale. Multe persoane au susținut faptul că această promisiune este „o minciună" și că problema românilor nu ar fi doar salariul și ei nu doresc să se întoarcă în țară din cauza faptului că se dorește o economie, o societate și o justiție independentă.

Replici acide 

„Se intră în 2019 cu sacul gol. Eu cred că e o minciună care să facă lumea să creadă că se gândesc la ceva. Eu nu cred că are o bază reală", a spus o româncă.

O altă persoană a lăsat următorul comentariu: „Glumiți, domnule, problema romanilor nu e doar salariul. Cei care au plecat nu vor să li se dea peste. Vor să fie lăsați să-i prindă singuri. Fără corupție, birocrație, cu infrastructure și respect din partea funcționarilor și politicienilor s-ar întoarce toți. Desigur, și fără batjocura PSD, cu o justiție care să-i pedepsească pe cei care au jefuit România, o justiție independentă. Nu vrea nimeni pomeni PSD, vor toți o economie și o societate normală, fără hoți în fruntea țării. Așa se vor întoarce!".

„ 90% dintre românii din diaspora nu se întorc în țară din cauza sistemului (corupție/ incompetență/ nesimțire) asta cu salariu e pistol cu apă... un salariu în construcții în afară e între 1500-3000€!", afirmă un alt român.

Alte reacții 

„Pentru ce îmi trebuie mie mai mult de 500 € când la spitale trebuie să dai șpagă să te consulte doctorul și te mai și îmbolnăvești din cauza vreunui virus luat de prin spitale, la școală cade tavanul în cap copilului, pe stradă dai cu mașina într-o groapa de nenorocești mașina, benzina, motorina au acelaș pret ca în restul țărilor europene sau chiar mai scumpă și nu numai benzina și motorina", a mai spus un român.

„O sa construiască doar statul. Și privații care o sa facă parteneriat cu statul și firmele din străinătate (Tarile Arabe, ca doar nu degeaba a fost madame Dancila pe acolo) . Adică ceva gen Teldrum. Gata cu firme private independente în construcții. Domnii își pregătesc terenul pentru autostrăzile care le fac în parteneriat public privat. Nu va faceți iluzii ca veți prospera asa în construcții în România. Părerea mea", a mai comentat un român.

„Salariul minim nu se mărește din pix de către niște guvernanți analfabeți din punct de vedere economic. Mărind din pix salariul nu va obține decât inflație și sărăcie!", a mai postat o persoană.

Reacțiile sunt foarte multe. Am redat doar câteva dintre acestea. Cert este că Diaspora este extrem de nemulțumită de măsurile care se iau pentru ei și pentru familiile lor și nu vor să creadă niciun cuvânt care vine de la Guvern. Românii plecați în străinătate consideră că cei care ne conduc „bat câmpii" și că Diaspora contribuie cu aproximativ patru miliarde euro anual pentru România, „banii care intră în țară pe căi oficiale", așa cum afirmă un cetățean.

Amintim că la începutul şedinţei solemne de Guvern de la Alba Iulia, premierul a anunţat că vor fi aprobate prin memorandumuri „două acorduri în domenii prioritare pentru România - construcţii şi educaţie", care vor fi semnate cu sindicatele şi patronatele imediat după reuniune.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel