Comisia Europeană, reacție la plângerea PENALĂ pe numele lui Timmermans

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Secția specială de investigare a magistraților primește un răspuns usturător de la Comisia Europeană.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat că Frans Timmermans și Vera Jourova, în calitate de oficiali ai Comisiei, sunt sub jurisdicția Curții de Justiție a Uniunii Europene, și nu de competența instanțelor naționale. Declarația vine după ce Secția privind investigarea magistraților a înregistrat o plângerea penală pe numele celor doi.

”Am înțeles din presă că autoritățile române au lansat o investigație penală. Desigur, nu comentăm, dar am dori să le reamintim autorităților române că toți oficialii Comisiei Europene sunt sub jurisdicția Curții de Justiție a Uniunii Europene, autoritățile naționale nu au nicio jurisdicție în acest caz. Toți oficialii europeni sunt acoperiți de protocolul privind imunitățile și privilegiile, atașat Tratatului Uniunii Europene, semnat de toate statele membre, inclusiv de România. Dați-mi voie să vă reamintesc că ieri ne-am exprimat o mare îngrijorare legată de starea statului de drept din România, în general”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Secția specială de investigare a magistraților a anunțat miercuri că a înregistrat o plângere penală depusă de către Lumea Justiției împotriva prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, și a comisarului pe Justiție, Vera Jourova.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel