Rețea de infractori români, destructurată în Spania

Mihai Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:

12 infractori de naționalitate română au fost duși în arestul poliției din Spania, după ce ar fi jefuit numeroase reședințe și ferme din mai multe provincii ale țării.

Guardia Civil din Spania a destructurat o bandă de cetățeni români autoare a cel puțin 70 de jafuri în provinciile iberice Almeria, Malaga și Granada. Cele șase luni de investigație ale autorităților au condus la arestarea a 12 persoane, inclusiv cei trei capi ai rețelei.

Ținta hoților: reședințele izolate

Conform reprezentantului Gărzii Civile din Granada, banda de români ataca în special fermele și casele izolate, de unde fura bunuri pe care le punea la vânzare în piețele de obiecte la mâna a doua din Almeria sau le trimitea în România cu autoutilitare de transport.

Percheziții la domiciliu

Autoritățile au reținut 12 persoane, dintre care nouă bărbați și trei femei, cu toții de naționalitate română, sub acuzația de comitere a 73 de jafuri violente și apartenență la o grupare infracțională. În timpul descinderii în locuințele suspecților, șase percheziții au fost efectuate în localitatea El Ejido.

Un Kalașnikov găsit de anchetatori

Sute de obiecte provenite din furturi au fost găsite în aceste locuințe și confiscate. Printre altele, s-a găsit o armă de asalt Kalașnikov, bijuterii, ceasuri de lux, computere, unelte electrice, telefoane mobile, haine și documente. Se estimează că suspecții au comis 40 de jafuri doar în ultima lună, însă numărul lor ar putea fi mai mai mare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel