„Războiul va atinge un punct de cotitură în august și se va încheia până la sfârșitul anului“ (Șeful Serviciului de Informații din Ucraina)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Războiul cu Rusia va ajunge la un punct de cotitură până la jumătatea lunii august și se va încheia până la sfârșitul anului în curs. Aceasta este opinia generalului-maior Kyrylo Budanov, șeful Direcției de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, care a afirmat acest lucru pentru Sky News. El a prezis corect și dat când avea să invadeze Rusia Ucraina, la începutul acestui an.

"Punctul de cotitură va veni în a doua jumătate a lunii august. Cele mai multe dintre operațiunile de luptă active se vor încheia până la sfârșitul acestui an. Ca urmare, vom restabili autoritatea ucraineană în toate teritoriile noastre, pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas și Crimeea", a declarat Budanov la Sky News.

Este cea mai precisă și optimistă predicție făcută până acum de un oficial ucrainean de rang înalt.

După cum relatează UNN, potrivit ministrului ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, Rusia a suferit o înfrângere strategică înainte de 9 mai, iar acum Ucraina intră într-o nouă fază - de trei săptămâni - a războiului.

În opinia lui Budanov, tacticile Rusiei nu s-au schimbat, în ciuda faptului că aceasta s-a strecurat în zona ocolitoare, iar Rusia a suferit mari pierderi.

Șeful Serviciului de Informații din Ucraina: „Războiul va atinge un punct de cotitură în august și se va încheia până la sfârșitul anului“

 

El a declarat că nu este alarmat de eșecul Rusiei în război.

"Știm totul despre inamicul nostru. Știm despre planurile lor chiar în timp ce sunt dezvoltate", a adăugat șeful serviciilor de informații.

El a declarat că nu este surprins de eșecurile Rusiei în război: „Europa vede Rusia ca pe o mare amenințare. Se tem de agresiunea sa. Ne luptăm cu Rusia de opt ani și putem spune că această putere rusească foarte mediatizată este un mit. Nu este atât de puternică. Este o hoardă de oameni cu arme".

Forțele rusești au fost împinse înapoi aproape până la granița din jurul Harkovului, spune el, iar un atac recent asupra forțelor aflate mai la sud care încercau să treacă Siverskyy Donets a provocat pagube considerabile.

Urmările acestuia au fost surprinse în imagini aeriene dramatice. "Pot confirma că au suferit pierderi grele în efective și blindate și pot spune că atunci când au avut loc loviturile de artilerie multe dintre echipaje și-au abandonat echipamentul", a declarat generalul Budanov.

În interviuul cordat în exclusivitate pentru Sky News, generalul-maior Kyrylo Budanov a mai spus că o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin este deja în desfășurare în Rusia, iar liderul rus este grav bolnav de cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel